Kā Latvijas XL modele Tatjana Mackeviča nokļuva Ukrainas televīzijas šova žūrijas sastāvā?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: J.D.photography

Latvijas populārākā lielo izmēru modele Tatjana Mackeviča gūst arvien lielākus un lielākus panākumus Ukrainā. Šonedēļ modele devusies uz Kijevu, kur sniedz intervijas, fotografējas populāra dizainera jaunās kolekcijas reklāmas materiāliem un viss pateicoties dalībai Ukrainas telekanāla «1+1» raidījumā «Модель XL» (XL Modele), kurā Tatjana nav dalībniece, bet gan žūrijas centrālais tēls, kas kalpo dalībniecēm kā piemērs, kam līdzināties.

Foto: J.D.photography

Tatjana stāsta, ka piedāvājumu saņēmusi sociālajos tīklos, bet nav uztvērusi to nopietni, jo ar viņu bieži sazinās ārzemju telekanāli, zīmoli un piedāvā sadarbības uz ļoti neizdevīgiem noteikumiem.

«Pēc garas sarunas sapratu, ka piedāvājums ir nopietns un ikviens līguma punkts tiks piemērots abu pušu interesēm. Man bija jāpierāda sevi vairākos pārbaudījumos, telekanāla pārstāvji skatījās kā es pozēju, sēžu, defilēju, sarunājos un kustos. Beigu beigās mani atzina par piemērotu un sākās mans lielais piedzīvojums,» smejas Tatjana.

Modele bija sajūsmā par šova grandiozitāti, augsto filmēšanas līmeni, producentu un režisoru darbu. Telekanāls lieliski parūpējās par Tatjanu, pirms viņas ierašanās tika noskaidrots, kur viņa vēlas dzīvot, kādus ēdienus ikdienā ēst un projekta ietvaros tas viss tika sagādāts.

Skaistulei bija pašai savs producents, šoferis, vizāžists, stilists, frizieris, PR menedžeris un administratori, kuru pienākumos ietilpa sagaidīt Taņu ierodamies filmēšanas laukumā, vēlāk pavadīt uz automašīnu, pienest ūdeni, kafiju, ēdienus, tērpus, palīdzēt pārģērbties un lietus gadījumā turēt viņas lietussargu.

«Filmēšanas laikā ļoti agri cēlos un vēlu gāju gulēt, bet brīvdienās braucu pie stilistiem izvēlēties tērpus filmēšanas dienām, apmeklēju saviesīgus pasākumus: tādus kā Ukrainas modes nedēļa, šovs «Dejo ar zvaigzni», sniedzu intervijas, piedalījos foto sesijās. Tikai vienu reizi man izdevās atrast laiku garai pastaigai pa Kijevu, biju arī uz kino, kur cilvēki nesēž, bet guļ,» atceras Tatjana.

Piedalīšanos šovā modele sauc par lielu atbildību, bet mirklī, kad tici pats sev, kad apzinies, ka esi skaista, tevī parādās spēks un vajadzīgie vārdi, kā likt apaļīgām dāmām noticēt sev un apzināties savu skaistumu, nu šovu sākuši demonstrēt televīzijā un Tatjana ikdienu saņem vēstules no sievietēm, kuras lūdz padomus saistībā ar sevis mīlēšanu.

Foto: J.D.photography

«Šova lielākais pluss ir aizkulises, kurās parāda modeļu kompleksus, uzskatus, kurus tām vecāki, skolotāji un draugi «stumj» galvās jau no mazotnes, nevar nepieminēt sabiedrības nosodošo attieksmi pret sievietēm, kuras neatbilst noteiktajiem skaistuma standartiem. Tiem, kuri apsaukā, izturas nievājoši pret korpulentām dāmām, vēlos jautāt - vai jūsu mammas, māsas, meitas ir vienas no zīmola «Victoria`s secret» eņģeļiem, vai viņām ir Keitas Mosas figūra? Domāju, ka nē! Pat ja sieviete ir ļoti slaida, vienā mirklī viss var mainīties, saistībā ar hormoniem vai slimībām, neviens no tā nav apdrošināts,» nosaka Tatjana.

Taņa ir droša, ka sabiedrība savu standartu dēļ neļauj korpulentām dāmām atvērties un parādīt kādas viņas ir patiesībā, bet, ja kādai izdodas atvērties, tad sabiedrība šo uzskatu dēļ nespēj to ieraudzīt, bet šovs ļauj sievietēm apzināties, ka ar savām formām ir jālepojas, jālutina tās, jātrenē un jākopj, jo XL modelei ir jābūt ar stingru un skaistu ķermeni.

Foto: J.D.photography

«Mans šova kolēģis reiz teica – Es nespēju iedomāties, ka apaļas sievietes var būt tik nereāli foršas, skaistas un seksuālas, domāju, «Модель XL» daudziem parāda, ka apaļīgas formas var būt skaistas! Liels prieks vērot, kā visa motivācija, darbs ar meitenēm, sniedz augļus, drīz vien šova ietvaros viņas sāka uz sevi citādāk skatīties, mainās uzvedība, pazūd kautrība, nepārliecināta, viņas iztaisno muguras un ir lepnas par savām formām,» priecājas Taņa.

Lielo izmēru modele piebilst, ka veikalu piedāvājumos joprojām novērojama diskriminācija, īpaši veikalos, kuros tiek piedāvāti apģērbi jaunām dāmām. Sievietei mēģinot iepirkties un saprotot, ka veikalā pieejamais lielākais izmērs viņai ir par mazu, tā sāk justies nestandarta, rodas kompleksi, nevēlēšanās doties iepirkties.

«Daudzas jaunas dāmas nevelk mugurā to, kas viņai patīk, nespēj izteikties ar apģērba palīdzību, izveidot stilu, bet velk to, kas der, jo tā ir vienīgā iespēja apģērbties. Iepirkties specializētajos veikalos, kuros ir lielie izmēri nav pa kabatai vairumam dāmu, tas bija viens no iemesliem, kāpēc izveidoju savu apģērbu līniju «Basque», kurā pārdodu apģērbu ikvienas formas sievietei,» ar optimismu atklāj Taņa.

Foto: J.D.photography

Filmēšana ir beigusies, Tatjana atgriezusies Rīgā, bet joprojām ir biežs viesis Ukrainā, kā nekā viņa tiek aicināta uz intervijām, raidījumiem, foto sesijām, tiek piedāvātas dažādas sadarbības ar tērpu dizaineriem, tas viss netraucēja modelei atrast laiku un piedalīties J.D.photography fotosesijā un parādīt sevi no pilnīgi cita skatu punkta.

«Jūliju pazīstu jau sen, vienmēr esmu apbrīnojusi viņas darbus, mākslinieciskās idejas. Parasti fotogrāfi mani fotografē smaidīgas, maigas sievietes tēlā, Jūlija man piedāvāja ko drastiski pretēju, seksuālu, neķītru, piedauzīgu, man tas likās interesanti, dievinu iespējas izrauties no rutīnas, arī ja tas attiecas uz fotogrāfijām! Manuprāt Latvijā nav labāka modes, mākslas fotogrāfa par J.D.photography, ikvienam klientam viņa vienmēr piemeklē jaunu, interesantu un netipisku ideju,» smaida Tatjana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu