«Lost On You» hita autore LP: Es sasildīšu «aukstos» latviešus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Evgenya Novozhenina/Scanpix

7. decembrī Arēnā Rīga uzstāsies viena no oriģinālākajām mūsdienu indī un poproka māksliniecēm Laura Pergolici (Laura Pergolizzi), kas plašāk pazīstama ar pseidonīmu LP. Pagājušajā gadā klajā nāca LP jaunākais albums «Lost On You», kura titulkompozīcija ieņēma pirmo vietu 8 valstu, tostarp Francijas, Polijas, Čehijas, Grieķijas u.c. hitparādēs. Itālijā kompozīcija ieguva pat trīskāršu platīna statusu. Sarunā ar TVNET Pergolici pastāstīja, ka ir tikusi pie biezākas jakas un ir gatava ierasties Latvijā.

- Kā radās hits «Lost On You»?

- Biju tūrē, un frāze «Lost On You» man vienkārši ienāca galvā. Es to pierakstīju, biju piemeklējusi trīs akordus. Tad to nospēlēju diviem cilvēkiem, komponistiem, ar kuriem man patīk strādāt – viņi ir mana grupa, ar kuru kopā saceru dziesmas, nevis uzstājos.

Tajā brīdī biju sarežģītās attiecībās. Mēs bijām «pazuduši». Es nezināju, ko otrs domā, dara šajās attiecībās. Domāju, ka arī citi ir pieredzējuši to, ka ir kopā ar kādu, bet tajā pašā laikā jūtas vientuļi. Tas izskan šajā dziesmā.

Tajā dienā «dzima» lielākā daļa dziesmas vārdu.

- Tu esi ne tikai dziedātāja, bet arī komponiste. Tu esi radījusi dziesmas tādām slavenībām kā, piemēram, Šēra, Rianna, Kristīna Agilera, Heidija Montāga, «Backstreet Boys». Vai esi tikusies un strādājusi kopā ar kādu no viņiem?

- Manas dziesmas izpilda cilvēki, kurus neesmu satikusi. Lielākie mākslinieki, piemēram, Rianna, Kristīna - es neesmu ar viņām tikusies, tikai ar citiem cilvēkiem kopā sacerējusi dziesmu.

Bet vienreiz uzrakstīju dziesmu kopā ar Sindiju Lauperi. Tā netika izdota, bet man tas ļoti iespiedās atmiņā, jo uzaugu, klausoties viņu.

Viņa bija tik stilīga. Strādāt ar savu elku bija satriecoši.

- Vai ir kāds dziedātājs, kuram tu vēlētos sacerēt dziesmu?

- Jā, piemēram, Adelei. Viņai mani nevajag, lai sarakstītu dziesmu, bet... tā balss. [..] Es gribētu, lai manis rakstītās dziesmas izpilda dziedātāji, kuri uz skatuves atdod sevi visu.

- Vai kādreiz ir bijis tā, ka uzraksti dziesmu kādam, bet pēc tam domā: «Ai, man pašai vajadzēja to izpildīt!»

- Nē, man tā, par laimi, nav gadījies. Bet manā nākamajā albumā būs dziesma, kuru rakstīju ar kādu dziedātāju padomā, tomēr paturēju sev. Tā ir ļoti personīga dziesma. Jā, iespējams, es būtu nožēlojusi, ja to atdotu.

- Ko varam gaidīt no tava priekšnesuma Rīgā?

- Mans mērķis, esot uz skatuves, ir būt tur un tagad kopā ar publiku. Ir viegli to salaist grīstē, ja uzstājoties domā par citām lietām.

- Reizēm latvieši koncertos nemēdz būt atsaucīgi un aktīvi, esam nedaudz «auksti» - vai tev nav mazliet bail no tā?

- Par to nevajag uztraukties. Vienkārši esiet, kas esat, un es būšu es. Es jūs sasildīšu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu