Dīcis «Ēnu spēles» sarakstījis, staidzinot dēliņu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Pašmāju seriāla «Ēnu spēles» trešās sezonas scenārija autors ir Dailes teātra aktieris Artūrs Dīcis. Aktieris, kurš brīvajā laikā ārpus teātra telpām velta laiku lugu un dialogu rakstīšanai, atklājis savu metodi, kā nonācis pie jaunā seriāla scenārija.

«Ēnu spēles» ir izmeklēšanas seriāls, kas trešās sezonas pirmizrādi piedzīvoja otrdien, 3. oktobrī. Tajā piedalās Ainārs Ančevskis, Dārta Daneviča, Mārtiņš Egliens, kā arī daudzi citi pašmāju aktieri.

Dīcis izdevumam «Rīgas Viļņi» pastāstīja, ka scenāriju rakstījis, kamēr viņa dēls Kārlis vēl bijis ratiņos. «Kad Kārlis bija pavisam mazs, izbaudīju laiku, kad varēju viņu ielikt ratiņos un uz trim stundām doties pastaigā. Kamēr viņš mierīgi gulēja, man bija laiks perināt sižetus. Citreiz pietika ar vienu pastaigu, lai pamatkodols sērijai būtu gatavs,» seriāla tapšanas procesu atminas Dīcis.

Kā zināms, Artūrs ir precējies ar Ievu Ozolu-Dīci. Pāris gredzenus mija 2012. gada septembrī. Viņu ģimenē aug dēls Kārlis, kurš pasaulē nāca pērnā gada septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu