«X Faktora» pārsteigums Līga: Šova dēļ nedrīkstu «bastot» mammas pienākumus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Līgas privātais arhīvs

Līga Rīdere ir šova «X Faktors» lielākais pārsteigums. Veterinārārste, kura ir arī pilna laika māmiņa četrus mēnešus vecam zīdainim un divgadīgam mazulim. Skatītājus viņa ir apbūrusi ar savu vienkāršību un spēcīgo vokālu, kas palīdzējis Līgai nokļūt lielajā finālā. Kas, pēc Līgas domām, ir viņas «X Faktors» un kāpēc reizēm izplūst asarās ir pat veselīgi, TVNET atklāj pati fināliste.

TVNET: Līga, jau no pirmās šova dienas tu sevi parādīji kā ļoti dabisku un talantīgu dziedātāju. Vai vari atminēties, kurš no priekšnesumiem tevi raksturojis vislabāk?

Līga: Manuprāt, mani vislabāk raksturoja Dženisas Džoplinas «Mercedes Benz», «Zodiaka» dziesma «Taisnība», dziedātājas Pink «Try» un Dollijas Partones «Jolene». Nav viena konkrēta priekšnesuma, jo ir dažādas nokrāsas, kuras manī mīt. Ar dziesmas starpniecību es vienmēr cenšos izstāstīt kādu stāstu. Laikam kāda daļa manis ir filozofs, jo bieži domāju par dzīves jēgu un nemateriālām vērtībām.

Kāda bija tava reakcija, kad paziņoja, ka esi iekļuvusi finālā? Ko tev sacīja mentors Intars?

Stāvot uz skatuves un gaidot rezultātus, es biju mierīga, jo biju gatava dziedāt «glābējdziesmu», kas, manuprāt, tiešām spētu mani izglābt! Izdzirdot savu vārdu kā pirmo, es tiku noņemta no skatuves, pirms iestājās kāds satraukums. Aizkulisēs visi saņēma manus priekā dāvātos apskāvienus. Biju ļoti priecīga un nespēju noticēt, ka esmu izgājusi cauri septiņām nedēļām bez atrašanās uz izbalsošanas sliekšņa. Intars sacīja, ka neesot par mani šaubījies un nedrīkstu atslābt: «Jādod virsū!»

Pirms pusfināla raidījuma tu biji ļoti sabēdājusies - kāds tam bija iemesls?

Esmu emocionāls cilvēks. Un neesmu radusi pie šādas slodzes, kāda mums ir šova laikā. Ne velti citi dalībnieki ir sacījuši, ka pametuši darbus un nākas kavēt skolas gaitas. Bet es nevaru aiziet no ģimenes vai «bastot» mammas pienākumus, tādēļ izjūtu milzīgu spriedzi un nogurumu gan mentāli, gan fiziski. Un pie kādas neveiksmes izlaužas asaras, jo tiešām cenšos visu izdarīt pēc labākās sirdsapziņas. Nākas pieredzēt, ka cilvēki, kuriem nav bērnu, mēdz izteikt piezīmes, kuras man dziļi iedzeļ, jo, ja es kaut ko neesmu paguvusi izdarīt, tas nav slinkuma dēļ, bet laika trūkuma dēļ. Tajā ģenerālmēģinājumā es izplūdu asarās, jo no noguruma nespēju kvalitatīvi nodziedāt savas dziesmas, biju sevī vīlusies, jo daudzi cilvēki uz mani gaida, neesmu viena. Intars neizpratnē nāca un jautāja, kas man noticis... Un es vairs nespēju valdīt savas emocijas, godīgi pateicu, ka man ir ļoti grūti. Priecājos, ka Intars iedrošināja un atgādināja, ka ir atlicis pavisam nedaudz līdz sapņa sasniegšanai. Palīdzēja arī tas, ka Intars apliecināja, ka šādas sajūtas ir normālas un ka neesmu pārlieku emocionāla vai vāja, bet vienkārši cilvēks.

Kas ir tavs «X Faktors» un kāpēc tieši tu esi pelnījusi uzvaru šovā?

Laika trūkuma dēļ es tiešām neesmu varējusi tik intensīvi gatavoties kā citi dalībnieki un tādēļ neesmu varējusi izpildīt visu tik labi, kā pati gribētu. Radīšanas procesu normālos apstākļos nevajadzētu sasteigt. Bet uzvaru esmu pelnījusi, jo redzu sevī potenciālu dziedātāju! Un varu piebilst, ka jābalso ir klausītājiem pašiem sevis dēļ, nevis manis dēļ, jo, ja viņi vēlas dzirdēt manis izpildītu mūziku, par mani ir jābalso un tas mani var aizvest līdz uzvarai, kas man ļoti palīdzēs atsperties lielajā mūzikas pasaulē.

Kurš no dalībniekiem, tavuprāt, ir visvairāk audzis?

Katrs ir kāpis pāri savām robežām un komforta zonai. Bet, manuprāt, tie varētu būt Arturs Gruzdiņš un Adriana Miglāne. Nekautrēšos minēt arī sevi pašu, jo esmu veiksmīgi nodziedājusi tādas dziesmas, kuras iepriekš nekad neuzdrošinātos publiski dziedāt.

Kādi plāni tev ir uzvaras gadījumā?

Šobrīd esmu bērna kopšanas atvaļinājumā un ikdienā auklēju jau četrus mēnešus vecu zīdaini, kā arī brīžos, kad esmu mājās, jārūpējas par otru bērnu, kuram ir divi gadiņi, un vēl jāpagūst būt ne tikai mammai 24 stundas diennaktī, bet arī sievai savam vīram. Ja es uzvarēšu «X Faktorā», man radīsies materiālie resursi savai vokālajai un muzikālajai attīstīšanai. Vēlos ierakstīt visas dziesmas, kuras mani ir aizvedušas līdz uzvarai! Protams, vēlētos arī iedziedāt kādu jaunu dziesmu.

Vai vari pastāstīt kādu amizantu atgadījumu no aizskatuves vai uzstāšanās laikā?

Vissmieklīgākais mirklis ir bijis ar faniem. Vienreiz kāda pusaugu meitene bija izstāvējusi rindu, lai iegūtu kopīgas bildes ar mani, un, pienākot man klāt, jautāja, kas es esmu.

Novēlējums pārējiem šova dalībniekiem!

Mani foršie cīņu biedri, nepazaudējiet savu vienkāršo cilvēcību spožajās prožektoru gaismās un atpazīstamības glaimos. Jūs esat feini cilvēki ar skaistām balsīm un siltu sirdi!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu