«X Faktora» uzvarētājs Gruzdiņš: Atpūtīšos un tad skatīsim, ko dzīves upe nesīs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

«X Faktora» finālists Arturs Gruzdiņš jau no pirmās šova dienas ir bijis skatītāju favorīts - par to vien liecina tas, ka viņš katru nedēļu ticis pie naudas balvas, kas pienākas dalībniekam ar lielāko atbalstītāju balsu skaitu. Arturs ir vienkāršs puisis no Rūjienas, tomēr viņam piemīt teju viss, lai kļūtu par «X Faktora» uzvarētāju. Ko pats Arturs uzskata par savu «X Faktoru» un ko viņš novēl citiem šova dalībniekiem?

TVNET: Nenoliedzami, tu esi viens no skatītāju favorītiem, ko pierāda arī iknedēļas naudas balva. Kas, pēc tavām domām, ir tavs «X Faktors»?

Arturs: Es domāju, ka «X Faktors» kopumā ir spēja mainīties, nemainot to, kas tu esi. Spēja izdarīt vairāk, kā esi domājis, ka vari, vēlme eksperimentēt un skatīties plašāk un darīt vairāk. Es nezinu, vai man ir šis faktors, bet man ļoti patīk tas, ko es daru. Ne vienmēr viss izdodas, bet no tā var mācīties. Man patīk skatīties plašāk. Un pats galvenais ikviena «X Faktorā» ir tas, ka tam ir jāspēj iedvesmot un saliedēt citus darīt to, ko cilvēkam nav bijusi drosme īstenot līdz šim. Dziedāt, dejot, rakstīt, gleznot un darīt jebko citu.

Saprotams, ka atstāsi intrigu līdz pēdējam, tomēr varbūt vari padalīties, ar ko pārsteigsi skatītājus finālā?

Es domāju, ka intriga ir jāsaglabā, bet varu pateikt, ka A-komandā [mentores Aijas Auškāpas komanda - red.piez.] atkal uz brīdi būs četri «A». Kādi - tas lai paliek noslēpumā līdz pēdējam brīdim. Būs kāda spēka dziesma, kurai ir jāļaujas un tad tā uzved pašās virsotnēs.

Vai tavi atbalstītāji tevi kādreiz ieraudzīs bez bārdas?

Es domāju, ka mani bez bārdas kādu dienu varēs ieraudzīt. Nezinu kad, bet tas noteikti notiks spontāni, jo tam sagatavoties nevar - pilnībā to noskūt ir kā mirkļa vājums.

Kas ir labākais padoms, ko šova laikā tev devusi mentore Aija?

Tādu vienu man ir grūti nosaukt. Viņa ļoti iesaistās visā - sākot no apģērba, līdz video grafikām uz ekrāniem. Norāda uz to, kas viņai traucē vai pietrūkst priekšnesumā - gan muzikāli, gan vizuāli. Atceros no Robija Viljamsa dziesmas «Angels» - viņa teica, lai šo mieru saglabāju un arī par to atgādina citos priekšnesumos. Galvenokārt, viņa saka - esi tu pats un dari to no sirds! Un tas jau arī ir tas galvenais!

Pēc tavām domām, kurš dalībnieks visa šova laikā visvairāk audzis?

Manuprāt, visvairāk šova laikā ir augusi Līga Rīdere. Viņa ir izmainījusi domas par savām spējām, darot to, ko līdz šim muzikāli nebija darījusi. Un viņai sanāk! Arī «The Stones», manuprāt, ļoti izauga pa savu šova laiku. Es ļoti ceru, ka viņi strādā un šo latiņu zemāk nenolaidīs.

Kā tu apvieno šovu ar darbu un kādi plāni tev ir uzvaras gadījumā?

Pašreiz mana uzmanība ir pilnībā veltīta tikai šovam, darbs ir nolikts malā. Bet par to, kas notiks pēc šova, man nav ne mazākās jausmas. Kādu brītiņu pavisam noteikti gribēsies atpūsties un tad skatīsim, ko dzīves upe nesīs...

Vai vari pastāstīt kādu amizantu atgadījumu no aizskatuves vai uzstāšanās laikā?

Ne tik ļoti amizanti kā no sliedēm izsitošu varu pastāstīt. Tas bija pirms «Metallica» - «Whiskey In The Jar» uznāciena. Kad es skaņoju ģitāru un pienāca brīdis, kad bija jāiet uz skatuves, sapratu, ka man ir pazudusi viena lieta, kas bija svarīga priekšnesumā. Pirms uznāciena sapratu, ka nav īstie zābaki kājās, bet gan ielas kedas. Tad vēl ģitārai no korpusa sāka nākt laukā siksnu fiksējošā skrūve. «Kronis» visam - kāpjot pa pakāpieniem, bija pēkšņa apskaidrība, ka ir pazudis mediators. Protams, bija rezerves, bet stāsts ir par to, ka tas izsit no sliedēm, un tas priekšnesums neiznāk tāds, kā gribētu. Tur arī bija daudz kļūdu. Bet nu, tas audzina raksturu - nākamajās reizēs šādā situācijā jau būtu jābūt mierīgākai uztverei.

Kura, tavuprāt, bijusi tava veiksmīgākā uzstāšanās līdz šim? Kurš priekšnesums tevi raksturo vislabāk?

Man pašam personīgi ļoti, ļoti patika Mika - «Happy Ending» un «My Chemical Romance» - «Teenagers». Arī «Mad World» bija emocionāli spēcīga. Katrā dziesmā un katrā priekšnesumā ir kas unikāls, ko es līdz šim nebiju darījis un, varbūt, arī vairs nedarīšu. Tādēļ es ļoti izbaudu katru priekšnesumu un, ja satraukums ar kļūdām to neizbojā, tad gandarījums ir liels.

To, kas raksturo mani, es pat īsti nezinu. Varbūt tās varētu būt «The Cranberries» - «Zombie» un iepriekšminētā Gerija Džulza «Mad World» Abās dziesmās dzīvo divas dabas, ja tā var teikt. Tur viss ir tik skaidri pateikts, bet tajā pat laikā, ir daudz pārdomu. «Zombie» - muzikāli un «Mad World» - emocionāli.

Novēlējums pārējiem šova dalībniekiem!

Pārējiem šova dalībniekiem, kā arī nākamo sezonu dziedāt gribētājiem, es novēlu palikt pašiem un darīt daudz vairāk nekā jūs no sevis esat prasījuši līdz šim. Un izdarīt vairāk, kā no jums gaida.

Ja ir attieksme, to uzreiz var manīt un to novērtē.

Ne vienmēr viss izdodas un izdosies, bet, ja mācīsimies no savām un citu kļūdām, uz savu mērķi iesim ar skaidru skatu un spēju skatīties apkārt plašāk, nevis akli, tad nekas mūs nespēs apturēt! Un pats galvenais - esam cilvēcīgi un labi viens pret otru. Spēja būt skaistam pret citiem ir pati lielākā uzvara un dāvana!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu