Skarbais vokālais pedagogs Kramiņš kritizē šovu «X Faktors»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Evija Trifanova

Vokālais pedagogs Edgars Kramiņš, kurš savulaik apmācīja arī šova «Jaunā talantu fabrika» dalībniekus, sarunā ar TVNET pastāstīja, ka šovu «X Faktors» ir ieslēdzis tikai pašā sākumā, paskatījies īsu brīdi un ātri vien nolēmis slēgt ārā.

«Esmu informēts, ka tāds ir noticis, un par to, ka kāds man ir prasījis, lai es ieslēdzu un paskatos. Esmu pašā sākumā kaut kad ieslēdzis un paskatījies, un izslēdzis pēc pusstundas ārā to visu. Jo tas, ko es redzēju, nebija baudāmi. Līdz ar to nesekoju pēc tam vairs līdzi. [..] Cik es esmu runājis ar cilvēkiem, arī neviens īpašā sajūsmā nav bijis,» atklāja mūzikas eksperts.

Viņš pastāstīja, ka mentoru komanda, viņaprāt, ir bijusi nevienlīdzīga, un kādas grupas menedžerim kļūt par mentoru ir «noziedzīgi»: «Tas ir tā, ka es pieteiktos apmācīt jaunos traktoristus. Būtu sacensība – kurš vairāk un labāk iesēj ražu. Es esmu pazīstama persona Latvijā, vokālais pedagogs, kuram ir lauku īpašums. Es arī varētu pieteikties «mentorizēt», kā viņiem jāsēj labība.»

Kramiņš pauda viedokli, ka mums jāaug ar savu kultūru un uzvedību: «Jo arī šovu var uztaisīt ļoti labā kultūras līmenī. [..] Bet nu jāaug. Lai veicas otrajai sezonai. Tas nozīmē, ka cilvēki skatās, tas nozīmē, ka vajag tautai šajā drūmajā dzīves periodā kaut ko tādu. Katrs mēs kaut ko tur atrodam. Es vispār brīnos, ka kāds televizoru vēl skatās.»

Viņaprāt, slavenībām, kuras tiek «uztaisītas» šovos, ir maza kapacitāte, un viņi «apstājas», jo pagātnē, iespējams, nav ieguvuši izglītības bāzi, uz kuras attīstīties.

Kā zināms, šovs «X Faktors» noslēdzās svētdien, 3. decembrī, un tajā uzvarēja rūjienietis Artūrs Gruzdiņš, balvā iegūstot 10 tūkstošus eiro, kā arī ekskluzīvu sadarbību ar ierakstu kompāniju «Sony Music».

3. vietu ieguva Aijas Auškāpas komandas pārstāve Adriana Miglāne, savukārt 2. vietā ierindojās Līga Rīdere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu