Gada lielākie skandāli bulvārpresē: pliki dibeni, boikotēšana un cieņas aizskaršana

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Reuters/Scanpix/TV3 publicitātes/Ekrānuzņēmums

2017. gadā skandāli pieredzēti ne tikai pašmāju bulvārpresē, bet arī ar Latviju saistītos notikumos. Sākot ar plika dibena parādīšanos uz «Eirovīzijas» fināla skatuves un beidzot ar saspringtiem notikumiem un parādiem Riču ģimenē. Esam apkopojuši lielākos skandālus, kas šogad apspriesti plaši!

 
Foto: REUTERS/Scanpix

Pliks dibens uz «Eirovīzijas» fināla skatuves

2017. gadā «Eirovīzijas» dziesmu konkurss norisinājās Ukrainā, kur viens no šīs valsts pilsoņiem guva iespēju teju visai pasaulei tiešraidē parādīt savu kailo pēcpusi.

Ukrainas pilsonis Vitālijs Sedjuks, kurš jau iepriekš izcēlies ar dažādu «joku» izspēlēšanu, «Eirovīzijas» dziesmu konkursa finālā pēkšņi uzlēca uz skatuves un, novilcis bikses, rādīja savu kailo pēcpusi. Lai arī incidents ātri vien tika novērsts, tas plaši tika atspoguļots ārvalstu medijos.

Sedjuks reiz iegrābies arī TV šovu zvaigznes Kardašjanas pēcpusē, Kannu kinofestivālā palīdis zem aktrises Amerikas Fereras kleitas, kā arī centies izjokot tādus aktierus kā Leonardo di Kaprio, Vilu Smitu un Bredu Pitu.

https://www.youtube.com/watch?v=9T-aQFOphK4

 
Foto: LETA

Valters publiski nosauc Jaunupu par «pid**u»

12. septembrī norisinājās Latvijas basketbola izlases spēle pret Slovēnijas valstsvienību. Pēc tam, kad Latvija piekāpās Slovēnijas izlasei ar rezultātu 97:103, sociālajos tīklos ar skarbiem vārdiem apmainījās bijušais basketbolists Valdis Valters, kā arī «VEF Rīga» prezidents Edgars Jaunups.

Jaunups sociālajā vietnē «Twitter» pēc sāpīgā zaudējuma vēstīja, ka viņam ir «patiess lepnums, bet arī tik sāpīgi un vienīgais, kā pietrūka, - mazliet veiksmes». Valters, reaģējot uz Jaunupa ierakstu, atbildēja ar skarbākiem vārdiem - «kamēr tāds pidars kā tu būsi pie basketbola, veiksmes nekad nebūs».

Arī Edgars Jaunups, nepaliekot atbildi parādā, pauda nostāju par Valdi Valteru: «To elli un bedri esam pārvarējuši un tur neatgriezīsimies. Prastums un tukšums ir pagātne.»

 
Foto: TV3 publiciātes foto

«Ekstrasensu cīņu» kādreizējais vadītājs: Viss ir iestudēts!

Pirmās septiņas TV raidījuma «Ekstrasensu cīņas» vadītājs bija Mihails Porečenkovs, kurš 2017. gadā kādā intervijā atklāja, ka šajā šovā viss ir iestudēts.

Porečenkovs, kas iekļauts Latvijas melnajā sarakstā, nāca klajā ar paziņojumu par raidījumu «Ekstrasensu cīņas». «Es ar viņiem ilgi strādāju. Viss meli! Jā, absolūti. Runāju taisnību, pupu mizas tas viss ir,» raksta izdevums «Kas Jauns».

TV raidījums «Ekstrasensu cīņas» īpašu ievērību laika gaitā izpelnījies arī Latvijas skatītāju vidū.

 
Foto: LETA

Boikots! Rešetins vīlies «Spēlmaņu nakts» nominācijās

19.jūnijā Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā tika paziņoti pretendenti «Spēlmaņu nakts 2017» balvām 18 kategorijās. Tomēr aktieru domas no žūrijas lēmuma atšķiras - Dailes teātra aktieris Intars Rešetins sociālajā tīklā «Facebook» pauda savu sašutumu par izvirzītajām nominācijām un ir pat gatavs pasākumu boikotēt.

«Laikam no teātra mākslas neko nesaprotu. SN [red. - Spēlmaņu Nakts] balvām izvirzītas vairākas izrādes, no kurām esmu pēc 1. cēliena aizgājis. Un es neesmu snobs,» savā «Facebook» profilā pirmdienas vakarā rakstīja Dailes teātra aktieris.

Pēcāk Rešetins komentāru sadaļā turpināja domu, sakot, ka vēlas pasākumam citu alternatīvu, kad balsotājs būtu skatītājs.

«Jau kuro sezonu SN žūrija izvirza izrādes un māksliniekus, kas, manuprāt, ir stipri vien viduvēji, proti, nominēto mākslinieciskais sniegums konkrētajā nominācijā, atstājot nepamanītus būtiskos. Vien reti izņēmumi, tiešām reti, kad vērtētāju viedoklis sakristu ar mākslās strādājošo viedokli. Un runa nav par kaut kādiem personiskiem aizvainojumiem, nē, runa ir par SN komisijas laukuma netveršanu, kritēriju un izpratnes būtisko atšķirību.» turpina aktieris, kurš norāda, ka domā boikotēt šo pasākumu un aicina līdzīgi domājošos par to neklusēt.

Vairāk nekā 120 sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus izvirzīja žūrijas komisija piecu cilvēku sastāvā: Silvija Radzobe – teātra kritiķe, Valda Čakare – teātra kritiķe, Edīte Tišheizere – teātra kritiķe, Henrieta Verhoustinska – teātra kritiķe, Atis Rozentāls – teātra kritiķis, laikraksta «Diena» žurnālists.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Dzimumloceklis «Triana Park» skatuves dekorācijās

Neilgi pirms grupas «Triana Park» uzstāšanās «Eirovīzijas» dziesmu konkursa pusfinālā ārzemju medijos parādījās ziņas, ka grupas skatuves dekorācijās redzams vīriešu dzimumorgānam līdzīgs zīmējums.

1. maijā arī publicēts pirmais video, kurā bija redzams, kā varētu izskatīties Latvijas priekšnesums. Pirms «Triana Park» uzstāšanās pusfinālā nelielā kļūme tika novērsta.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Ušakova Ukrainas «X Faktorā»

30. septembrī uz Ukrainas «X Faktora» skatuves sevi pieteica dziedātāja un radio balss Liene Ušakova, kura tautā saukta arī par Seksīgo Lee. Ušakova žūrijas klātbūtnē uzvedās īpaši drosmīgi, nosaucot kādu žūrijas locekli par «zaķīti», kā arī viltīgi koķetējot ar savu izskatu.

Dziedātāja izpildīja Eimijas Vainhausas dziesmu «Back To Black», un žūrijas domas par Lienes izpildīto dziesmu dalījās - lai arī saņēmusi trīs «jā», bija kāds žūrijas loceklis, kurš atzina, ka ar nepacietību gaidījis brīdi, kad Liene beigs dziesmu izķēmot.

Ukrainas «X Faktora» finālā Ušakovai neizdevās iekļūt.

https://www.youtube.com/watch?v=AqM8bcryTko

 
Foto: publicitātes foto

No «Mis un Misters Latvija» izslēdz finālistus

Maija sākumā klajā nāca informācija par 16 finālistiem, astoņām meitenēm un astoņiem puišiem, kuri šogad cīnījās par tituliem «Mis Latvija 2017» un «Misters Latvija 2017», tomēr jūnijā konkursa organizatori paziņoja, ka turpmākā dalība liegta trīs finālistiem.

Konkursa organizatore Jūlija Djadenko atklāja, ka aģentūra ir lauzusi līgumus ar trīs finālistiem - Diānu Seili, Maiklu Adžiboje un Raiti Kļaviņu.

«Ar finālistiem visu laiku strādā augsta līmeņa profesionāļi. Mēs no paša sākuma lūdzām visus finālistus pieiet darbam nopietni,» skaidro Jūlija.
«Tā kā fināls notiks Latvijas Nacionālajā teātrī, konkursa līmenim jābūt attiecīgi augstam, tāpēc mēs nebijām gatavi paturēt finālistu skaitā cilvēkus, kuri nepamatoti kavēja mēģinājumus, bremzējot sagatavošanās procesu, un kuru pieeja visam procesam bija bezatbildīga.»

Trīs dalībnieku izslēgšanas dēļ konkursa finālistiem pievienojās jauns dalībnieks - 25 gadus vecais Vadims Barišoks.

 
Foto: TV3 publiciātes foto

Skandāls ap sociālo raidījumu

«Dumpiniece, lezbiete, bezdarbniece, transseksuālis, anarhiste, likumpārkāpēja, alkoholiķe, bezpajumtniece un seksīga lauciniece - desmit dāmas ar raibu pagātni un neapskaužamu pieredzi ir piekritušas izaicinājumam sākt jaunu dzīvi un īstenot sapņus! Ceļš uz zvaigznēm ved caur ērkšķiem: viņām būs jāmācās mīlēt sevi un jānotic pārmaiņām,» par sociālo projektu izsakās tā veidotāji. Kopš oktobra beigām pie televīzijas skatītājiem nonāca šokējoši atklāts sociālais raidījums «Caur ērkšķiem uz...».

Resursu centrs sievietēm «Marta» atklātā vēstulē vērsās pret kanālā «STV» demonstrēto «šokējoši atklātāko sociālo raidījumu» «Caur ērkšķiem uz...», vēršot uzmanību uz virkni profesionālu pārkāpumu, tiesību normu neievērošanu un pilnīgu ētikas principu ignorēšanu.

«Marta» izsaka bažas par raidījuma dalībnieču goda un cieņas aizskaršanu, cilvēktiesību pārkāpumiem un bērnu tiesību apdraudējumu. Pašas dalībnieces gan situāciju pavērsa pret «Martu», rakstot, ka raidījumā piedalījušās pašas pēc savas iniciatīvas.

Decembra beigās tika noskaidrots, ka «Caur ērkšķiem uz...» šovā uzvarējusi dumpiniece Krista.

 

Skandāls Riču ģimenē - 87 tūkstošu parāds

Savulaik šovā «Dziedošās ģimenes» iepazīto Riču ģimeni piemeklējušas nedienas - grupas dalībnieks Kaspars Pudniks paziņojis par muzikālās apvienības pamešanu, sakot, ka viņam ir parādā lielu naudas summu - 87 tūkstošus eiro.

Grupas ilggadējais dalībnieks Kaspars Pudniks izsūtīja publisku paziņojumu medijiem, kurā skaidro aiziešanu no grupas - jau kopš aprīļa sākuma Kaspars vairs nav «Riču» sastāvā, jo izveidojis jaunu apvienību un apgalvo, ka «nenes nekādu atbildību par cilvēku grupām, duetiem un solistiem, kuri joprojām izmanto šos Kaspara radītos brendus sava personiskā labuma gūšanai».

Izdevumam «Vakara Ziņas» Pudniks paskaidrojis, ka grupas dalībnieki viņam ir parādā naudu, bet apzinās, ka to nebūs iespējams atgūt.

«Pa šiem gadiem viņi man ir parādā 87 000 eiro, bet, par cik nav reāli tos atgūt, kā arī ieguldīto laiku un naudu, es viņiem piedodu un atlaižu visus parādus! Lai dzīvo laimīgi un viss izdodas muzikālajā karjerā. Bet pie manis lai vairs nekad nenāk! Nekad,» izdevumam skaidro Pudniks.

Jau vēstīts, ka Riču ģimenes nedienas sākušās pērnā gada vasarā, kad 29 gadu vecumā mūžībā aizgāja grupas dalībnieks Kaspars Sunītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu