Auziņš kritizē aizsaulē aizgājušā leģendārā aktiera Pāvula karjeras lēmumus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Daina Geidmane

Dailes teātra aktieris Ivars Auziņš intervijā ar žurnālu «Ieva» apsprieda industrijas aizkulises, tajā skaitā arī jautājumu par aktieru atalgojumu. Sākoties sarunai par aizsaulē aizgājušo Latvijā mīlēto aktieri Eduardu Pāvulu un viņa sūdzībām par naudas trūkumu, Auziņš nelaiķim veltīja skarbus vārdus.

«Bet cik ļoti viņš pats gribēja atgriezties teātrī?! Viņš no šīs iespējas atteicās. Ja tu neizdari kādu soli, tad vari vainot tikai paša raksturu. Veiksmīgi un talantīgi cilvēki normālā sabiedrībā ir bagāti. Bet arī mūsu aktieriem neviens netraucē mācīties valodas, braukt spēlēt uz ārzemēm. Var meklēt iespējas, aģentus,» izteicās Auziņš, kurš papildus darbam teātrī nodarbojas ar kaņepju produktu ražošanu, jo «dzīvojam ļoti mainīgā periodā un nezinām, kas notiks nākotnē».

Pašlaik Auziņš uz Dailes teātra skatuves redzams izrādēs «Bannija Manro nāve», «Niķa un Riķa stiķi» un «Kam no Vilka kundzes bail?».

Kā jau ziņots, Eduards Pāvuls pēc smagas slimības mūžībā aizgāja 2006. gada 14.jūlijā.

Aktiera spožākās lomas Dailes teātrī bija Romeo Viljama Šekspīra «Romeo un Džuljetā» un Mikus Rūdolfa Blaumaņa «Pazudušajā dēlā». Pāvuls pirmais atveidojis daudzus varoņus Gunāra Priedes lugās - Uģi Daugavieti «Jaunākā brāļa vasarā», Valteru izrādē «Lai arī rudens», Normundu «Normunda meitenē», Voldemāru Gailīti «Pozitīvajā tēlā». Skatītāju atmiņā dzīvo arī viņa Hamlets, Pērs Gints, Lāčplēsis, Edvards no Rūdolfa Blaumaņa «Indrāniem», Rogožins Fjodora Dostajevska «Idiotā».

Pāvuls bija arī populārs aktieris latviešu kino. Starp viņa spilgtākajām lomām ir Oskars «Zvejnieka dēlā», Janka Pipars «Latviešu strēlnieka stāstā», Ceplis «Ceplī», Sutka «Purva bridējā», Grīntāls «Nāves ēnā», Ērmanītis «Vella kalpos», Kurmis «Pie bagātās kundzes», Prātnieks «Mērnieku laikos», Andrejs Zītars «Vecajā jūrnieka ligzdā», Ozols «Ilgajā ceļā kāpās», vecais čekists «Vecās pagastmājas mistērijā», tēvs «Izpostītajā ligzdā». Viņš ir filmējies arī tādās kinolentēs kā «Ja mēs visu to pārcietīsim», «Īsa pamācība mīlēšanā», «Teātris» u. c.

1994. gada 25. oktobrī Pāvuls bija starp pirmajiem, kas atjaunotajā Latvijā saņēma Triju Zvaigžņu ordeni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu