Bondars par savu 430 eiro algu: Cenšos nedzīvot teltī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Janvāra vidū izskanēja runas, ka politiķa Mārtiņa Bondara īpašumi, kā arī bankas konti ir apķīlāti, lai tiesa varētu no viņa piedzīt 15 miljonus eiro ar «Latvijas Krājbanku» saistītā civilstrīdā. Kā šobrīd dzīvo pazīstamais politiķis?

Izdevumā «Vakara Ziņas» vēstīts, ka Bondars par darbu Rīgas domē šobrīd saņem minimālo algu jeb 430 eiro. «Šajā situācijā atrodos jau kopš pagājušā gada septembra. Ja pirms tam biju savas ģimenes balsts, tad tagad ģimenei nākas atbalstīt mani. Ir tā, ka šobrīd esmu nostādīts ļoti nepatīkamā situācijā. Un, kā ir, tā ir jādzīvo. (..) Joprojām ar ģimeni mitinos Mārupē un cenšos nedzīvot teltī,» izdevumam atklāj Bondars.

Viņš ir precējies ar mākslinieci Ievu Bondari. Pāris ir vecāki trim bērniem - Danielam, Džūlijai un Jasmīnai.

Bondara sieva ir gleznotāja, kura 17. janvārī Saldū atklāja izstādi «Saule manās plaukstās». Publiskotajā ierakstā nekas neliecina, ka ģimeni piemeklējušas finansiālas problēmas, jo Ieva raksta, ka ir pateicīga savai ģimenei par iespēju gleznot.

Kā vēsta TV3 ziņas un aģentūra LETA, jau pērnā gada rudenī pret Bondaru tika vērsts prasības nodrošinājums, tādējādi apķīlājot visus politiķim piederošos īpašumus, kā arī viņa algu. No savas 1000 eiro lielās mēnešalgas Rīgas domē Bondars saņem minimālo algu, pārējā daļa tiek ieturēta kā garantija 15 miljonu eiro lielās prasības nodrošināšanai.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pērnā gada jūnijā nosprieda solidāri piedzīt 15 miljonus eiro no septiņiem bijušajiem «Latvijas krājbankas» valdes locekļiem, aģentūru LETA iepriekš informēja sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

Bijušie «Krājbankas» valdes locekļi esot bez pietiekama saimnieciska pamatojuma izsnieguši vairākus aizdevumus Seišelu salās un Kiprā reģistrētām komercsabiedrībām un pārņēmuši to nodrošinājumus.

«Latvijas krājbankas» administrators «KPMG Baltics» prasību pret bijušajiem bankas valdes locekļiem par zaudējumiem, kas bankai radušies laikā līdz maksātnespējas procesa sākšanai, cēla 2015. gadā.

Notiesājošais lēmums ir pārsūdzēts Rīgas apgabaltiesā, kur tas tiks skatīts 24. aprīlī, tad arī tiesa varēs lemt par prasības nodrošinājuma atstāšanu spēkā vai atcelšanu, liecina tiesu kalendārā pieejamā informācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu