Yana Kay kritizē Latvijas dziesmu atlasi Eirovīzijai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Latvijā kādreiz labi pazīstamā dziedātāja Yana Kay jeb Jana Kivlenika (47), kura pēdējos pievērsusies koncertēšanai Krievijā, sociālajā tīklā «Instagram» ir paudusi savu viedokli par to, kā Latvija izvēlas izpildītājus un dziesmas, kas valsti pārstāv starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

«Es 2010. gadā Eirovīzijai uzrakstīju dziesmu «Disconnection», bet diemžēl Latvijā neatradās neviens, kas to izpildītu… tā nu tolaik tā palika manā repertuārā. Latvijai vienmēr ir bijusi, maigi sakot, ne pārāk draudzīga attieksme pret popmūziku, it īpaši nacionālajā Eirovīzijas atlasē, un es joprojām esmu pārliecināta, ka šis ir vienīgais universāli saprotamais žanrs, un tas būtu jāapgūst jaunajiem Latvijas izpildītājiem. Es kā viena no bijušajām dalībniecēm Eirovīzijas atlasē iekļautajiem māksliniekiem no visas sirds novēlu veiksmi... un lai uzvar tas, kurš to ir visvairāk pelnījis!»

Kā zināms, 2003. gadā Eirovīzijas dziesmu konkursā Rīgā Latviju pārstāvēja trio «F.L.Y.» - Mārtiņš Freimanis, Lauris Reiniks un Yana Kay ar dziesmu «Hello from Mars».

Latvijā pēdējos gados Janas vārds neizskan bieži – 2014. gadā viņa Rīgā atklāja savu gleznu izstādi «Anima viva», bet 2016. gadā piedalījās TV šovā «Izklausies redzēts».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu