Doveika: Ar savu nostāju esmu ierindojama homofobu rindās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Nacionālā teātra aktrise Maija Doveika, kura šobrīd tiek uzskatīta par vienu no pieprasītākajām sava amata pratējām valstī, sarunā ar izdevumu «Santa» atklājusi savas domas par mūsdienu demokrātiju un tiem dzīves jautājumiem, kuros ir izteikti strikta.

Doveika uzskata, ka šobrīd mēs dzīvojam skumjā gadsimtā, «kad demokrātija nozīmē visatļautību, bet perversais tiek saukts par interesanto».

«Ar savu nostāju noteikti esmu ierindojama homofobu, ksenofobu un vēl sazin kādu fobu rindās. (..) Es nesaprotu, kādēļ man homoseksuālisms jāatzīst par labu. Kādēļ man jāmāca bērnam, ka viņš var izvēlēties savu dzimumu? Kādēļ es nevaru mācīt bērnam, ka kristietība ir laba, jo tas, lūk, mani padara par fanātiķi? Kādēļ citu cilvēku vērtības ierobežo manējās? Pasaulē, kurā viss ir atļauts un melns tiek sludināts par baltu, ir ļoti nedroši dzīvot. Ja jau esam tik brīvi, kādēļ nedrīkstam viens otru slepkavot, izliet asinis?» intervijā savu viedokli pauda aktrise.

Kā zināms, homofobija ir ir negatīvo attieksmju kopums pret homoseksualitāti, savukārt ksenofobija - nepatika pret ārzemniekiem, svešiniekiem.

Maija Doveika savulaik bija precējusies ar čīliešu mūziķi Migelu Ernandesu. Abi ir vecāki dēlam Pāvilam, kurš pasaulē nāca 2009. gadā.

2016. gadā raidījumā «Starp mums runājot» aktrise pastāstīja, ka vairs nevarētu iedomāties sevi veidojam attiecības ar ārzemnieku.

Pēc laulības šķiršanas Maiju vairākus gadus vienoja romantiskas attiecības ar uzņēmēju Mārtiņu Buti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu