Krisa Kornela sieva viņa pašnāvībā vaino medikamentus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pērnā gada maijā pasauli pāršalca ziņa, ka 52 gadu vecumā mūžībā devies grupas «Soundgarden» solists Kriss Kornels. Viņa sieva Vikija intervijā kanālā «ABC» pastāstīja savu versiju par notikušo.

Kornels izdarījis pašnāvību pakaroties, tomēr viņa sieva atzīst, ka mūziķis mīlējis dzīvi un pats sev nekad nevarētu nodarīt pāri. Viņa vaino pretsāpju medikamentu lietošanu, kas mainījusi Kornela uzvedību. Tos ārsti mūziķis izrakstījuši gadu pirms viņa nāves, jo viņš cieta no pleca sāpēm.

«Viņš runāja stomoties, daudz ko aizmirsa, bija arī tādi brīži, kad viņš bija apjucis. (..) Uzstājoties viņš dziesmām aizmirsa vārdus un pēkšņi gāja nost no skatuves,» atceras Vikija.

Vaicājot, vai Kornels apzinājās savu rīcību, pirms izdarīja pašnāvību, viņa sieva atbild noraidoši. «Es nedomāju, ka viņš varēja pieņemt jebkādus lēmumus tādā stadijā.»

Mūziķis agrāk cietis no narkotiku un alkohola atkarības, tomēr kopš 2002. gada viņš bijis skaidrā. «Cilvēkiem šķiet, ka atkarība ir izvēle, bet tā nav. Tā var būt ikvienā mājā, tai nav robežu, un es domāju, ja cilvēki nebūtu tik aizspriedumaini, par tām vairāk runātu,» intervijas izskaņā noteica atraitne.

Kornels bijis divreiz precējies – ar grupas «Soundgarden» menedžeri Sjūzenu Silveru un grieķu izcelsmes publicisti Vikiju Karajanisu, kuras ietekmē pieņēma grieķu ortodoksālās baznīcas ticību.

Pirmajā laulībā Kornelam dzimusi meita, otrajā – meita un dēls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu