Septiņas pašmāju slavenības iesaka, kā uzņemt lielisku selfiju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir izpētīts, ka aptuveni viena no trim ar telefonu uzņemtajām fotogrāfijām mūsdienās ir selfijs jeb pašbilde. Tas norāda, ka selfijs jau sen nav vairs tikai glīta bilde ar sevi, bet gan fotogrāfija, ar kuras palīdzību atainot savas emocijas un atmiņas. Tam piekrīt arī vairākas Latvijas sabiedrībā zināmas personas un kopā ar «Samsung» dalās septiņos praktiskos knifos, kā veidot pašbildi ar stāstu.

 
Foto: Publicitātes foto

Padoms #1 Dziedātāja Adriana Miglāne

Dziedātāja Adriana Miglāne pašbildes iesaka veidot tā, lai tajās tiek atspoguļotas patiesas emocijas, – ja vēlies, smaidi, raudi vai rādi nopietnu seju, galvenais, esi īsts. Tāpat kā uz skatuves, arī sociālajos tīklos skatītāji spēj atšķirt samākslotību no dabiskuma. «Es savos sociālajos tīklos atspoguļoju pašbildes, kas ataino manas emocijas vai atmiņas par kādu notikumu, un domāju, ka mani sekotāji novērtē,» saka Adriana.

 
Foto: Publicitātes foto

Padoms #2 Dzīvesstila blogere Unika Annika

«Es savos sociālajos tīklos publicētās pašbildes labprāt papildinu ar rakstisku stāstu. Šis, manuprāt, ir labs, ātrs un ērts veids, kā saviem sekotājiem nodot kādu sev tajā brīdī svarīgu vēstījumu vai pārdomas. Turklāt reizēm pietiek vien ar pāris teikumiem, lai selfijs kļūtu par stāstu,» pieredzē dalās «Instagram» blogere Unika Annika.

 
Foto: Publicitātes foto

Padoms #3 Modele Kristīne Brante

Arī modele Kristīnei Brante uzskata, ka bilde daudz lielāku nozīmi iegūst tad, kad ataino kādu notikumu no dzīves. Personīgā pieredze, garastāvoklis un novērojumi ir tas, ko sekotāji sociālajos tīklos novērtēs visvairāk. Turklāt, daloties pieredzē, nevajag baidīties arī no negatīvā – tas tikai parādīs, ka esi cilvēks ar dažādu sajūtu gammu, un tādējādi pretī iegūsi neviltotu atzinību.

 
Foto: Publicitātes foto

Padoms #4 Dizaina uzņēmuma «Piparmētra» izveidotāja Rebeka Liepiņa

«Man šķiet - lai uztaisītu skaistu selfiju, galvenais ir būt patiesam: iemūžināt, runāt un rakstīt to, kas dzīvo un mīt katra sirdi,» saka viena no uzņēmuma «Piparmētra» izveidotājām Rebeka Liepiņa. Viņa iesaka uzmanību pievērst arī kameras kvalitātei un bildes apstrādei, jo tādā veidā tiek atainots tikai sev raksturīgais rokraksts.

 
Foto: Publicitātes foto

Padoms #5 Rakstniece un publiciste Sanda Krasta

Domājot par praktisku izpildījumu, Sanda Krasta, grāmatas «6 minūtes 365 dienas pateicībā» autore, citiem iesaka uzmanību pievērst kadrējumam, pozēšanu atstājot otrajā plānā. Ne tikai selfija, bet arī jebkuras citas bildes uzņemšanā viņa aicina vispirms pavērot fonu – krāsu, faktūru, lietu un priekšmetu daudzveidību. «Ne vienmēr mazāk ir labāk, bet pārsvarā gadījumu tā ir gan,» saka Sanda.

 
Foto: Publicitātes foto

Padoms #6 Blogere Laura Grēviņa

«Manuprāt, fotogrāfijās ir svarīgi iemūžināt ne tikai cilvēkus sev apkārt, dabu, priekšmetu un citas lietas, bet reizēm arī sevi pašu. Taču neuzņemu selfijus, lai parādītu, cik labi izskatos, lai gan varētu domāt, ka tas ir to galvenais mērķis,» atzīst bloga viensplusviens.lv autore Laura Grēviņa. Viņa atklāj, ka nav no tiem cilvēkiem, kurš uzņem 100 vienādas bildes, lai pēc tam izvēlētos labāko. Tāpēc, lai selfijs iznāktu dabīgs, viņa iesaka būt spontāniem – vispirms noskatīt omulīgu vietu ar labu gaismu vai fonu un tad ņemt rokās telefonu, lai tvertu mirkli šeit un tagad.

 
Foto: Publicitātes foto

Padoms #7 Pasākumu un šovu vadītājs Mārtiņš Kapzems

«Kaut arī pēc nosaukuma varētu šķist, ka selfijs ir cilvēka pašportrets, es uzskatu, ka kopā ar draugiem taisītas pašbildes ir foršākas un atspoguļo divreiz vairāk emociju,» saka pasākumu un šovu vadītājs Mārtiņš Kapzems. Viņš pats nekautrējas uzņemt bildes pirms notikumiem, kas liek sirdij sisties ātrāk, piemēram, mirkli pirms lēciena ar izpletni vai brauciena lejā pa kalnu. Tāpat Mārtiņam patīk uzņemt selfijus pirms un pēc ceļojumiem, lai redzētu, kādas ir atšķirības. Lai sevī ieraudzītu pilnīgi dažādas sejas, viņš iesaka to izmēģināt arī citiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu