Reperis ansis atklāj, kāpēc viņa vārds jāraksta ar mazo burtu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Reperis, bītmeikeris un producents Ansis Kolmanis, kurš pazīstams ar skatuves vārdu ansis, 27. februārī Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons» pasniegšanas ceremonijā ar «Balzamu» triumfēja kategorijā «Hiphopa mūzikas albums».

Tā kā daudzi, lasot viņa vārdu interneta vidē, domā, ka ar mazo burtu uzrakstītais vārds ir kļūda, TVNET sazinājās ar mūzikas industrijas darboni, lai noskaidrotu, kādēļ viņš nolēmis sevi dēvēt šādi.

«Par skatuves vārdu — ne pārāk interesants stāsts. Pirmajos soļos mūzikā, kad sāka rasties vajadzība pēc kāda nosaukuma, ar kādu izdot solomateriālu (tas bija ap 2003., 2004. gadu), biju izbrāķējis pāris iepriekšējos variantus un nolēmu vienkārši padoties un izmantot savu personas vārdu. Kad uz mammas datora mēģināju izfantazēt savu nākotnes albumu vākus, rakstīju virsū «Ansis». Nepatika, kā izskatās, uzrakstīju ar mazo. Patika nedaudz labāk, nolēmu tā rakstīt arī turpmāk, un ar laiku tas vienkārši kļuva par veidu, kā vismaz rakstiski saprast, vai runa ir par reperi/producentu ansi vai pilsoni/nodokļu maksātāju Ansi,» pastāstīja reperis.

Lai gan neuzmanīgiem vērotājiem izskatās, ka viņa cepures rotā zalkša zīme, tai tomēr nav saistība ar latvju mantojumu.

«Tieši ar «zalkti» tur apzināta asociācija nemaz nav paredzēta, šis simbols, pirmkārt, ir stilizēta bezgalības zīme. Tā ir dizainera Aigara Mamja veidotā vizuālā identitāte mūsu (mana un mana brāļa Kārļa Kolmaņa jeb 181h) zīmolam «Netīrās cilpas», ar ko mēs bieži «nobrendojam» ar mūsu mūziku saistītos produktus. «Netīrās cilpas» nozīmē mūsu skanējumu un radošo rokrakstu.

Šis nosaukums dzima kādus mazpadsmit gadus atpakaļ Jūrmalā, Ķemeros, kur mēs iemīlējām «netīru» (sliktas kvalitātes, krakšķošu) ierakstu samplu graizīšanu un pārvēršanu jaunos muzikālos mākslas darbos — hip-hop bītos jeb «cilpās». Tagad, kad esat pazīstami ar šo logo, ļoti iespējams, ka gada aukstajā sezonā pamanīsiet to uz ielas uz cilvēku cepurēm, līdzīgām kā tai, kas man vienmēr ir galvā. Ja tā, tad ziniet, ka šie cilvēki, ļoti iespējams, ir īpaši labi pazīstami ar pašmāju repa skatuvi,» atklāja zelta mikrofona ieguvējs.

Kā jau ziņots, ansis albumu «Balzams» laida klajā savā 30. dzimšanas dienā 2017. gada 8. maijā. «Dirty Deal Audio HQ» studijā, Brasā tapušais ieraksts ir paša anša sarakstīts, izpildīts, producēts, ieskaņots un miksēts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu