Kā šobrīd klājas Valteram Frīdenbergam?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

2016. gadā, veicot veselības pārbaudes, tautā iemīļotajam mūziķim Valteram Frīdenbergam tika atklāts vēzis. Mūziķim tika veikti vairāki ķīmijterapijas kursi un operācija Latvijā, tomēr pērnā gada vasarā slimība atgriezās, tāpēc tika pieņemts lēmums turpināt ārstēšanos Šaritē klīnikā Berlīnē, Vācijā. TVNET sazinājās ar Valteru, lai noskaidrotu, kā viņam sokas.

Valters atklāj, ka jau divas nedēļas atrodas Latvijā, tomēr nākamnedēļ viņš dosies atpakaļ uz klīniku Berlīnē. «Pa šīm divām nedēļām izdevās satikt draugus un cilvēkus, kas par mani tur īkšķus. Pašreiz notiek noslēdzošās sezonas filmēšana LTV1 raidījumam «Gudrs, vēl gudrāks», tāpēc nolēmu piedalīties tā vadīšanā. Viss notiek!» - pozitīvs ir Valters.

Vaicājot, kāda ir mūziķa pašsajūta, Valtera balsī dzirdams prieks. «Neņemot vērā to, ka vēl daudz kas ir jādara un daudz kas ir priekšā [ārstēšanas ziņā], pašsajūta salīdzinoši ir ļoti laba. Beidzot varu izkustēties ārpus mājas, ne tikai sēdēt dīvānā.»

Kā zināms, grupas «Putnu balle» mūziķis cīņu ar vēzi turpināja Šaritē klīnikā Berlīnē - uz jautājumu, kā viņu apmierina klīnikas apstākļi, viņš atbild: «Tur viss ir ļoti augstā līmenī – gan ārstu, gan apkalpojošā personāla un medmāsu kompetence ir ļoti augsta. Paldies tiem, kas mani uzņēmuši un tiem, kas palīdzēja tam notikt.»

Frīdenbergs raugās ar pozitīvu skatu nākotnē un stāsta, ka priekšā gaidāms vēl viens lielais ķīmijterapijas kurss. «Pēc tam tad skatīsies, vai ar to būs gana, vai būs vēl kas jāplāno un jādara. Tas viss nākamā mēneša, pusotra laikā taps skaidrs,» tā Valters.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu