19 gadu vecumā traģiski gājis bojā Margaritas Stārastes mazmazdēls

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums: facebook.com/klifords.mazurs

28. martā Nīderlandē traģiski gāja bojā bērnu rakstnieces un ilustratores Margaritas Stārastes mazmeitas Ievas Erdmanes 19 gadus vecais dēls Klifords Mazūrs. 10. aprīlī viņš tika guldīts zemes klēpī Rīgas Meža kapos, informē žurnāls «Privātā Dzīve».

«Visa mūsu lielā ģimene, plašais radu pulks un daudzie draugi šobrīd pārdzīvojam lielas dvēseles sāpes. Esam ārkārtīgi dziļi satriekti par negaidīto un pāragro mūsu mīļā Klifiņa aiziešanu no šīs pasaules 19 gadu vecumā... Tamdēļ pilnīgi noteikti nevēlamies sniegt nekādus komentārus šajā sakarā,» izdevumu informēja Kliforda mātes brālis Nils Erdmanis.

Dienu pēc bērēm sociālajā tīklā «Facebook» aizkustinošu vēstījumu publiskojusi Kliforda māsīca Ranta Mazūra: «Ne dienas bez asarām pēdējā laikā. Mīļie, mudinu Jūs jau kuro reizi - lūdzu, centieties būt blakus sev mīļajiem, izstarojiet mīlestību, gaišumu. Esiet izpalīdzīgi un iejūtīgi viens pret otru! Mīlestību!!!»

19 gadus vecā jaunieša nāves apstākļi plašākai sabiedrībai nav zināmi.

Kā zināms, Stāraste, kura 2014. gada 2. februārī nosvinēja 100 gadu jubileju, aizgāja mūžībā tā paša gada 18. februārī. Rakstnieces pēdēja atdusas vieta atrodas Pirmajos Meža kapos Mākslinieku kalniņā.

Nozīmīga vieta latviešu bērnu literatūrā ir autores radītajiem pasaku tēliem Zīļukam, piparkūku vīriņam Kraukšķītim «Ziemas pasakā» un zinātkārajām meitenēm - Tincei Stārastes darbā «Tince grib mācīties» un Ieviņai Zentas Ērgles darbā «Ieviņa Āfrikā».

Kopumā māksliniece ir ilustrējusi aptuveni 100 gan pašas, gan citu autoru sarakstītas grāmatas - pasakas, tēlojumus, dzejoļus, kā arī tautasdziesmas. Viņas darbi tiek publicēti kopš 1942. gada. Pēc vairāku gadu prombūtnes Nīderlandē māksliniece bija atgriezusies uz dzīvi Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu