Anda Čakša: Mēnesi pēc meitiņas dzimšanas vairs nevarēju viņu barot pati

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

3. aprīlī veselības ministre Anda Čakša, kura apmēram trīs mēnešus atradās grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā, oficiāli atgriezās pie amata pienākumu pildīšanas. Neilgi pēc darba atsākšanas politiķe un ārste intervijā ar žurnālu «Ievas Stāsti» atklāja, ka mazulis ir vesels, taču viņai radušās problēmas ar zīdīšanu.

«Biju dzirdējusi, ka emocionālu pārdzīvojumu dēļ mammai var beigties piens, taču nekad nebiju iedomājusies, ka tas varētu attiekties uz mani. Un tomēr... Krīzes dēļ jau mēnesi pēc meitiņas dzimšanas vairs nevarēju viņu barot pati. Stresa dēļ man vienkārši beidzās piens. Droši vien arī tas atviegloja atgriešanos darbā. [..] Domāju, tā ir liela Dieva svētība - četrdesmit trīs gadu vecumā sagaidīt bērniņu, turklāt veselu,» sarunā ar izdevumu pastāstīja Čakša.

Kā zināms, 2018. gada 5. janvārī ministre salaulājās ar mīļoto vīrieti, otolaringologu Ivo Tēraudu, un meitiņu Annu laida pasaulē jau 21. janvārī.

Šis ir pāra pirmais kopīgais bērns, bet Čakšai no iepriekšējām attiecībām ir divi dēli - Andrejs Pūce un Eduards Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Čakša ir pirmā ministre Latvijā, kas devusies grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā. No aizvadītā gada 22. decembra līdz 3. aprīlim veselības ministres prombūtnē viņas darba pienākumus formāli pildīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), taču aktīvo darbību veica VM valsts sekretārs Aivars Lapiņš un viņa vietniece Daina Mūrmane-Umbraško.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu