Maligina atraitne ir gatava saņemt uz pusi mazāku summu nekā paredzēts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elīna un Valērijs Maligini
Elīna un Valērijs Maligini Foto: LETA

Pērn decembrī mirušā uzņēmēja, AS «Olainfarm» lielākā akcionāra Valērija Maligina vecākās meitas Nika Saveļjeva un Irina Maligina esot atteikušās parakstīt vienošanos ar uzņēmēja atraitni Elīnu Maliginu par mantojuma sadali, izplatītā paziņojumā apgalvo Elīna Maligina.

Viņa skaidroja, ka ceturtdien, 17. maijā, pie zvērinātas notāres Valdas Vaivares bijis plānots parakstīt Maligina mantinieku vienošanos par mantojuma sadali. Tā esot panākta ilgu un sarežģītu pārrunu rezultātā, ņemot vērā visu iesaistīto pušu intereses, kā arī «Olainfarm» veiksmīgas darbības nodrošināšanu nākotnē. Maligina meitas uz paredzēto tikšanos nav ieradušās.

«Nu jau kārtējo reizi nākas secināt, ka tas, ko pārējie mantinieki runā publiski un dara praktiski, ir divas diametrāli pretējas lietas. Šodienas [ceturtdienas, 17. maija] rīcība, vienošanos neparakstot, skaidri un nepārprotami apliecina, ka gan Irinai, gan Nikai «Olainfarm» nākotne ir dziļi vienaldzīga – gluži tāpat kā tēva labā vārda un piemiņas saglabāšana, un ka konstruktīva pieeja mantojuma jautājuma risināšanā aprobežojas ar skaistiem, bet tukšiem paziņojumiem presei,» paziņojumā uzsvērusi Elīna Maligina.

Elīnas Maliginas pārstāvis Pāvels Rebenoks aģentūrai LETA sacīja, ka «Olainfarm» īpašnieka vecāko meitu atteikšanās parakstīt vienošanos esot vēl viens veids, kā novilcināt laiku līdz jūnijā paredzētajai «Olainfarm» akcionāru sapulcei, lai veiktu Irinas Maliginas un Nikas Saveļjevas piedāvātās izmaiņas uzņēmuma valdē un padomē. Tomēr Rebenoks uzsvēra, ka Elīna Maligina ar juridiskajiem pārstāvjiem tiesvedības ceļā darīšot visu iespējamo, lai atceltu Irinu Maliginu kā mantojuma aizgādni un novērstu nesaistītu personu nonākšanu «Olainfarm» vadībā.

Šīs nedēļas izdevumam «Privātā Dzīve» Elīnas Maliginas advokāts Mārtiņš Krieķis sacīja: lai arī vienošanās saturs ir konfidenciāls, Elīna piekritusi saņemt uz pusi mazāku mantojuma summu, nekā sākumā paredzēts: «Kā jau kompromisā, Elīnai pienākošā daļa bija divreiz mazāka nekā tā, kas viņai pienāktos - 1/8 no mantojuma kopmasas, ko noteicis sertificēts vērtētājs.» Lai arī konkrēta summa nekur nav minēta, tiek lēsts, ka tā varētu būt līdz 10 miljoniem.

Savukārt Irinas Maliginas un Nikas Saveļjevas pārstāvji aģentūrai LETA pavēstīja, ka Elīnas Maliginas paziņojums par it kā plānoto vienošanās parakstīšanu par mantojuma sadali ir nepatiess apgalvojums un provokācija. «Patiess ir tas, ka sarunas, kas viņai ļautu pretendēt uz daudzu miljonu eiro izmaksu, bija procesā. Šādi vienpusēji un ultimatīvi paziņojumi nav veids, kā panākt vienošanos. Mums ir pamatotas bažas, ka šāda negodprātīga rīcība ir mēģinājums attaisnot tuvākā nākotnē plānotas darbības pret «Olainfarm» no Elīnas Maliginas un viņas padomdevēju puses, pretēji uzņēmuma un mantinieku interesēm. Visticamāk, šāda rīcība ir veids, kā radīt ieganstu un savlaicīgi attaisnot mēģinājumu pretlikumīgi iejaukties uzņēmuma darbībā,» teikts Irinas Maliginas un Saveļjevas paziņojumā.

Jau ziņots, ka 16. janvārī nolasītajā «Olainfarm» vadītāja testamentā bija minētas uzņēmēja trīs meitas, no kurām divas ir pilngadīgas, bet uzņēmēja atraitne tajā netika minēta.

Elīna Maligina tiesā apstrīdēja «Olainfarm» īpašnieka testamentu. Rīgas rajona tiesas nams Jūrmalā šā gada 21. septembrī skatīs Maligina atraitnes prasību, kurā viņa prasa atzīt mirušā «Olainfarm» īpašnieka testamentu par viltojumu.

Maligins mūžībā aizgāja 2017. gada decembrī 52 gadu vecumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu