Latvijas «jūtūberu» pionieris: Ar blogošanu nevar baigi daudz nopelnīt un pabarot ģimeni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no pirmajiem pašmāju «jūtūberiem» Jānis Ābele izpelnījies visai skandalozu slavu – gan pērn publiski paziņojot, ka pamet šo valsti, nosaucot to par «miskasti», gan savus fanus šokējot ar to, ka popularitātes dēļ vairs nebūšot redzams arī «YouTube», jo videoblogošanai gatavs mest mieru. Pirms vairāk nekā astoņiem gadiem Jānis bija viens no pirmajiem, kurš aizsāka blogošanu latviešu valodā, savam kanālam «Cilvēks ar kameru» pulcējot vairāk nekā 35 tūkstošus sekotāju. Nu viņš kanāla STV Pirmā! šovā «Mamm, brauc mājās!» ne tikai dos iespēju sieviņai atpūsties un ļaus mājā ienākt pavisam svešai sievietei, bet arī visiem faniem atklās savas ikdienas dzīves aizkulises.

Jānis neslēpj, ka, tieši pateicoties savai nodarbei, saticis mīļoto sievieti Alisi. Viņa pie kāda no Jāņa publiskotajiem video bija atstājusi pozitīvu komentāru, un tas ļāvis Jānim simpātisko bruneti pamanīt, kā arī uzaicināt uz darba interviju savā uzņēmumā.

Lai arī Alises karjera Jāņa uzņēmumā turpinājās vien nedēļu, viņa sirdi sieviete spēja iekarot uz krietni ilgāku laiku – abi šobrīd dzīvo kopā un audzina trīs gadus veco dēliņu.

Nesen Alise sākusi studijas, dēliņa auklēšanu nododot Jāņa un auklītes pārziņā. Taču, saprotot, ka ar «YouTube» ģimeni nodrošināt un pabarot ir pagrūti, Jānis atradis sev citu nodarbi: «Ar blogošanu nevar baigi daudz nopelnīt un pabarot ģimeni, tāpēc es atradu darbu no 9.00 līdz 18.00.»

Tiesa, ģimenes sadzīve mēdz būt krietni sarežģītāka par blogošanu, tieši tāpēc Jāņa mīļotā neslēpj savu neapmierinātību ar faktu, ka draugs mājas darbus uzkrāvis uz viņas pleciem un neuzskata par savu pienākumu palīdzēt. «Es nevaru darīt pilnīgi visu. Tā kā esmu ģimenē vienīgais pelnītājs, es uzskatu, ka mani var atbrīvot no mājas pienākumiem,» saka Jānis.

Tāpat dzīvesbiedri kaitina tas, ka «jūtūberis» joprojām ilgu laiku pavada pie datora. «Mums ir bērns, un es gribētu, lai viņš vairāk laika velta viņam, nevis datoram,» saka Alise. Tāpat viņa labprāt ar ģimeni vairāk laika pavadītu ārpus mājas, taču Jānim ne īpaši patīkot apmeklēt masu pasākumus. «Nav jau vairs 20 gadi, kad gribas visu laiku ko jaunu. Esmu jau tā kā rutīnā ieslīdzis, un mani diezgan viss apmierina,» atzīst blogeris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu