«Tautumeitas» ar savu latvju šarmu apbūrušas Ķīnu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: instagram/tautumeitas

Pašmāju grupa «Tautumeitas», kuras plašāku atpazīstamību ieguva muzikālā šova «X Faktors» pirmajā sezonā, devušās uz Ķīnu.

«Esam devušās tālajā ceļā uz Ķīnu, kur koncertējot iepazīstināsim publiku ar mūsu jauno albumu,» tā par gaitām Ķīnā vēstīts grupas profilā vietnē «Instagram».

Tāpat meitenes uzstājās «China – Central and Eastern European Countries Investment and Trade Expo» svinīgajā atklāšanas pieņemšanā.

Grupas menedžere Santa Kola, kuras paspārnē ir arī mūziķis Markus Riva, sociālajā vietnē «Instagram» dalījusies ar vairākiem foto no viesošanās Ķīnā. Santa pie kāda no publiskotajiem foto raksta: «Mēs tiekam uzņemti maksimāli labi, un pret mums izturas kā pret ļoti, ļoti īpašiem viesiem.»

Jau vēstīts, ka 30. maijā mūzikas namā «Daile» notika jaunās pašmāju etnomūzikas apvienības «Tautumeitas» debijas albuma prezentācijas koncerts. Ieraksts tapis kopā ar grupas «Instrumenti» mūziķi Reini Sējānu.

Ja pavisam godīgi, tad pirms mana pirmā brauciena uz Ķīnu kopā ar Tautumeitām, biju nedaudz sabijusies - pēdējā laika mūsu visu kopīgā ļoti aktīvā darbošanās ir mazliet patukšojusi spēka rezerves un, dzirdot no pieredzējušajiem par to, cik Ķīnā viss ir netīrs, cilvēku tik daudz, ka visi skrien virsū, dzīvo viens otram uz galvas un smoga dēļ nav iespējams elpot, šķita, ka šeit būs viena vienīga izdzīvošana. Vakar neplānoti atcēlās pirmais mēģinājums un kopā ar meitenēm devāmies vienas no vecākajām Ķīnas pilsētām -Ningbo- ātrā apskatē. Un, cik liels pārsteigums ir tas, ka Ningbo ir tīrīguma paraugs, pilsēta ir ļoti zaļa ar vairākiem fantastiski skaistiem parkiem un, neskatoties uz to, ka te dzīvojot 7 milj. iedzīvotāju, valda absolūts miers un klusums. Ningbo savulaik atradās uz slavenā Zīda ceļa. Un pateicoties tam, ka šeit nedarbojas ne gmail, ne facebook, whatsap vai instagram (nejautājiet, kā es šobrīd te esmu tikusi - tas ir smagas cīņas rezultāts ?) un neviens nesaprot nevienu vārdu, ko jautājam - vakar laikam savus prātus attīrījām diezgan pamatīgi ? Šeit ir tiešām skaisti! Un absolūti savādāk. ?? Šodien sākam mēģinājumus. #tautumeitas #china?? #ningbo #concertlife #touring #musicmanagement #production

A post shared by Santa Kola (@santa_kola) on

Albumā «Tautumeitas» ir iekļautas 12 dziesmas ar tautasdziesmu vārdiem un pašu radītu mūziku. «Grupas «Tautumeitas» debijas albums savu dienasgaismu ierauga trīs gadus pēc grupas rašanās. Gluži kā albuma pirmais singls «Pāde», kas tika prezentēts maija sākumā, albums stāsta par pašapziņu – gan sievietes, gan latvisko un cilvēcisko,» stāsta grupas dalībniece un vairāku dziesmu mūzikas autore Asnate Rancāne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu