Maligina meita ievēlēta «Olainfarm» padomē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Irina Maligina
Irina Maligina Foto: publicitātes

Otrdien, 5. jūnijā, tika ievēlēta akciju sabiedrības «Olainfarm» jaunā padome. Uzņēmuma mājaslapā publiskotā informācija liecina, ka jaunā padome sastāv no pieciem locekļiem - Signes Balderes-Sildedzes, Milana Beļeviča, Ivara Kļaviņa, Ivara Godmaņa un Valērija Maliginas meitas Irinas Maliginas.

Tāpat mājaslapā norādīts, ka padomes locekļu kopējais mēneša atalgojums noteikts € 40 000,00 (četrdesmit tūkstoši euro) apmērā.

Akcionāri lēmuši, ka tieši Irinai Maliginai ir uzdevums sasaukt «Olainfarm» jaunievēlētās padomes pirmo sēdi, paziņot padomes locekļiem par padomes sēdes norises laiku un vietu, noteikt tās jaunievēlētās padomes pirmās sēdes darba kārtību, atklāt padomes sēdi, kā arī veikt citas nepieciešamās darbības, kas saistītas ar akciju sabiedrības «Olainfarm» jaunievēlētās padomes pirmās sēdes sasaukšanu un noturēšanu.

Jau vēstīts, ka pēc teju pusgadu ilgušiem strīdiem 25. maijā beidzot panākta vienošanās par pērn decembrī mūžībā aizgājušā uzņēmēja Valērija Maligina mantojuma sadali starp atraitni Elīnu Maliginu un Valērija meitām - Irinu Maliginu, Niku Saveļjevu un nepilngadīgo Annu Maliginu.

«Ilgstošu un sarežģītu pārrunu rezultātā, ņemot vērā visu iesaistīto pušu intereses, bet augstāk par visu vērtējot Valērija Maligina izveidotā uzņēmuma «Olainfarm» veiksmīgas darbības nodrošināšanu nākotnē kā viņa piemiņas apliecinājumu, esam vienojušies par mantojuma sadali. Panākto vienošanos uzskatu par kompromisu, kurā iespējami plašākajā veidā ietvertas Valērija nepilngadīgās meitas Annas, vecāko meitu Irinas un Nikas un manas intereses. Uzklausot vienam otru un nedaudz piekāpjoties, esam vienojušās par galveno - «Olainfarm» arī turpmāk būs viens no Latvijas farmācijas biznesa flagmaņiem, un mēs darīsim visu iespējamo tā attīstībai un darbības paplašināšanai nākotnē,» sacīts Elīnas Maliginas paziņojumā.

«Cieņa pret mūsu tēvu un «Olainfarm» intereses bija pamatā mūsu vēlmei rast pieņemamu risinājumu. Uzņēmuma stabilai darbībai ir nepieciešama noteiktība, ko vairo vienota izpratne. Mums ir svarīga uzņēmuma nākotne, vēlamies turpināt ģimenes biznesu, lai tas arī turpmāk būtu mūsu un visas Latvijas lepnums,» pauda Maligina vecākās meitas.

Lai arī vienošanās saturs ir konfidenciāls, tiek lēsts, ka Elīna Maligina mantojumā saņēmusi 10 miljonus eiro.

Valērijs Maligins mūžībā aizgāja 2017. gada decembrī 52 gadu vecumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu