«Vairāk saules» līdzīpašnieks Endijs: Viņi ieradās birojā ar ieročiem un vairogiem

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Žurnāls «Privātā Dzīve» pēc kriminālpolicijas veiktās kratīšanas «Vairāk saules» restorānos sazinājās ar uzņēmuma līdzīpašnieku Endiju Bērziņu, lai iztaujātu viņu par notikušā apstākļiem. Sarunas laikā viņš atklāja, ka ir nodarīti ne tikai finansiāli zaudējumi – kārtībsargājošo iestāžu darbību rezultātā nodarīts morālais kaitējums arī darbiniekiem un ģimenēm. Līdz šim viņš domājis, ka šādas operācijas esot iespējamas tikai Krievijā vai Kazahstānā, bet ne Eiropas Savienības valstī.

«Šāda veida operāciju varētu īstenot, ja būtu darīšana ar slepkavām, bet viņi ieradās birojā ar ieročiem un vairogiem, pārbiedējot trīs grāmatvedes. Bija sajūta, ka viņi nupat atklājuši urāna bagātinātājus. Mums visiem tika pārmeklētas mājas, atņemti datori un telefoni. Es ceru, ka materiālie zaudējumi pēc pārbaudes tiks kompensēti, bet nezinu, kā iespējams kompensēt emocionālo nodarījumu mūsu bērniem, kas raudāja, domājot, ka vecākiem būs jāiet cietumā,» izdevumam pastāstīja TV šovā «Glābējkomanda «Cepums»» iepazītais šefpavārs Bērziņš, turpinot aizstāvēt savu un uzņēmuma nevainību.

Jau vēstīts, ka Valsts policija par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā «Vairāk saules» 12. jūnijā aizturēja četras ar restorānu tīklu saistītas personas, jo bija aizdomas, ka noziedzīgo darbību rezultātā valstij nodarīti aptuveni 1,5 miljonu eiro lieli zaudējumi.

Uzņēmuma pārstāvji kategoriski noliedz policijas pārmetumus. Uzņēmuma līdzīpašnieks un šefpavārs Endijs Bērziņš sociālajā tīklā «Facebook» publicējis paziņojumu, ka «Vairāk saules» īpašnieki un 270 restorānu tīkla darbinieki gatavi veikt melu detektora pārbaudi, lai apliecinātu, ka uzņēmums nav veicis manipulācijas ar kases aparātu sistēmu.

Visi seši uzņēmuma «Vairāk saules» restorāni 16. jūnijā atsākuši darbu atbilstoši tam, kā bija plānots. Ņemot vērā, ka policija uzņēmumam nesniedz informāciju, cik ilgi visa izņemtā manta, īpaši kases aparāti, paliks policijā, restorānu darbības atsākšanai tīkla īpašniece SIA «Vēl vairāk saules» iegādājusies jaunus kases aparātus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu