Režisors Karapetjans pamatīgi aizvainojis Dziesmu svētku patriotus (47)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Armēņu izcelsmes Latvijas kinorežisors Aiks Karapetjans (35), kurš strādājis, piemēram, pie filmām «M.O.Ž.», «Cilvēki tur», «Riebums» un «Pirmdzimtais», sociālajā tīklā «Twitter» sacēlis vētru ar saviem izteikumiem par aizvadītajiem Dziesmu un deju svētkiem.

Režisors pēc čivinājuma saņēmis veselu lērumu pret viņu vērstu negāciju.



















Pēcāk kinoindustrijas darbonis aizstāvējās, sakot, ka viņam nav obligāti jāpatīk latviešu folklorai un šādi masu pasākumi, viņaprāt, esot biedējoši.

Kā jau ziņots, XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus nedēļas garumā klātienē apmeklēja aptuveni 500 000 skatītāju, gaisinot mītu par introvertajiem latviešiem, preses konferencē pauda svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Savukārt ar interneta tiešsaistes starpniecību svētkus skatījušies vēl aptuveni 514 117 cilvēki no Latvijas, Lielbritānijas, ASV, Vācijas un citām valstīm. Tiešraides Dziesmu svētku nedēļas laikā tika rādītas arī vairāk nekā 40 publiskās vietās Latvijā un citviet pasaulē.

Tāpat svētkos šogad reģistrēts rekordliels dalībnieku skaits - 43 219 dalībnieki, tostarp 2411 ārvalstu latvieši un vairāk nekā 1350 brīvprātīgie darbinieki. Dziesmu svētki šiem iesaistītajiem dalībniekiem bijuši sevišķi aktīvi - visvairāk jeb 214 982 soļus nedēļas laikā nostaigājusi publiskās skatīšanās koordinatore, savukārt 206 kilometrus nedēļas garumā pasākumu norises vietās veikusi brīvprātīgo organizatore. Saskaņā ar apkopoto statistiku, visvairāk soļu dienas laikā veikuši dejotāji, noejot un izdejojot aptuveni 35 620 soļus.

Runājot par šā gada jaunievedumiem Dziesmu svētku organizēšanā, Juhņēviča norādīja, ka elektroniskā dalībnieku reģistrācija deva iespēju precīzi noteikt dalībnieku skaitu mēģinājumos un koncertos, kā arī sniedza iespēju labāk plānot mēģinājumus un ēdināšanu. Tāpat ar šo identifikācijas karti dalībnieki bez maksas pārvietojās ar sabiedrisko transportu. Pēc viņas teiktā, sistēma strādāja kā iecerēts, veicinot dalībnieku pārvietošanos un organizētību pasākumu norises vietās.

Kā zināms, naktī no svētdienas uz pirmdienu Mežaparka Lielajā estrādē izskanējušajā XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku noslēguma koncertā «Zvaigžņu ceļā» un tam sekojošajā sadziedāšanās pasākumā bija klāt 67 253 cilvēki, līdz ar to šis ir kļuvis par visu laiku apmeklētāko Dziesmu svētku pasākumu, pastāstīja svētku izpilddirektore Juhņēviča.

Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā piedalījās ap 16 500 koristu. Daudzi no viņiem kopā ar skatītājiem palika uz sadziedāšanās pasākumu līdz pat rīta gaismai.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI deju svētki norisinājās no 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Komentāri (47)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu