Elīna Maligina Dziesmu svētkus nodēvē par «lētu dvēseļkampaņu» (41)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Dzimteni pametusī māksliniece un uzņēmēja Elīna Maligina, kura tagad par savām mājām sauc Vīni, pēc XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI deju svētkiem savā sociālā tīkla «Facebook» profilā publiskojusi skarbu dzejoli, kurā pauž savu viedokli par šo pasākumu.

«Dzīres mēra laikā

Tingeļtangeļi

Senīli danči

Cik skarba ir īstenība.

Cik aprobežots prāts.

Cik Tuvs skats.

Nabagi bijām- nabagi paliksim- viena doma, kas pāršalc «lētu dvēseļkampaņu rosināšanā» un, diemžēl, nekas vairāk.

Tautumeitas un bāleliņi...bērniņi, tie kas vēl nav paspējuši tikt līdz Īrijai, Londonai un citai zemei. Šķiet dienas ir skaitītas... skumji...

Mana valsts un mana tauta. Mana zeme. -

Uz nedēļu.

Un tad atkal sūdi un samazgas...

Bet nu piedzimst, kur piedzimst...» raksta Maligina, kura pērnā gada decembrī zaudēja vīru, uzņēmēju un zāļu ražotāja «Olainfarm» lielāko akcionāru Valēriju Maliginu.

Uz jautājumu par to, ko tad rīkot šo svētku vietā, Elīna atbildējusi: «Revolūciju, kas mūsu nabagmājā un dzimtcilvēku galvā nav iespējama, tā, ka es te patiesībā runāju tukšu...»

Jau ziņots, ka Dziesmu un deju svētkus nedēļas garumā klātienē apmeklēja aptuveni 500 000 skatītāju, savukārt ar interneta tiešsaistes starpniecību svētkus skatījušies vēl aptuveni 514 117 cilvēki no Latvijas, Lielbritānijas, ASV, Vācijas un citām valstīm. Tiešraides Dziesmu svētku nedēļas laikā tika rādītas arī vairāk nekā 40 publiskās vietās Latvijā un citviet pasaulē.

Tāpat svētkos šogad reģistrēts rekordliels dalībnieku skaits - 43 219 dalībnieki, tostarp 2411 ārvalstu latvieši un vairāk nekā 1350 brīvprātīgie darbinieki. Dziesmu svētki šiem iesaistītajiem dalībniekiem bijuši sevišķi aktīvi - visvairāk jeb 214 982 soļus nedēļas laikā nostaigājusi publiskās skatīšanās koordinatore, savukārt 206 kilometrus nedēļas garumā pasākumu norises vietās veikusi brīvprātīgo organizatore. Saskaņā ar apkopoto statistiku, visvairāk soļus dienas laikā veikuši dejotāji, noejot un izdejojot aptuveni 35 620 soļus.

Kā ziņots, Mežaparka Lielajā estrādē izskanējušajā XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku noslēguma koncertā «Zvaigžņu ceļā» un tam sekojošajā sadziedāšanās pasākumā bija klāt 67 253 cilvēki, līdz ar to šis ir kļuvis par visu laiku apmeklētāko Dziesmu svētku pasākumu, pastāstīja svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā piedalījās ap 16 500 koristu. Daudzi no viņiem kopā ar skatītājiem palika uz sadziedāšanās pasākumu līdz pat rīta gaismai.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI deju svētki norisinājās no 30. jūnija līdz 8. jūlijam, un tajos kopumā piedalījās vairāk nekā 42 000 dalībnieku. Šoreiz svētki notika Latvijas valsts simtgades zīmē. Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) aizvadītos svētkus nodēvēja par vieniem no labākajiem Dziesmu un deju svētku tradīcijas vēsturē.

Komentāri (41)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu