Pirmo reizi «Supernova» vēsturē konkursam pieteiktās dziesmas varēs vērtēt arī sabiedrība

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sākot no trešdienas, 18. oktobra, plkst.10.00 konkursam «Supernova» pieteiktās dziesmas jau no pirmās atlases kārtas varēs vērtēt jebkurš mūzikas entuziasts, portālu «Apollo» informēja Latvijas Televīzija.

https://supernova.lsm.lv/lv/

Vērtēšana notiks līdz 29. oktobra plkst. 23.59, un šo vērtējumu konkursa atlases žūrija ņems vērā, izvēloties māksliniekus konkursa pusfināliem. Tieši tik pat ilgu laiku dziesmas vērtēs arī profesionāļu žūrija, kurā arī šogad darbosies Latvijas mūzikas eksperti un industrijas pārstāvji no ārvalstīm.

«Šogad pirmo gadu konkursā «Supernova» vairs nevarēja atsevišķi pieteikt tikai dziesmu vai izpildītāju, jo šī prakse iepriekšējās sezonās līdz galam neattaisnojās. Pieteikt varēja tikai gatavas dziesmas ar jau konkrēti zināmiem izpildītājiem. Potenciālo dalībnieku vidū ir gan jau pieredzējuši skatuves mākslinieki, gan jaunas, sevi jau pieteikušas grupas. Taču, ir arī pilnīgi jauni, iepriekš neredzēti un pārsteidzoši izpildītāji,» saka projekta «Supernova» producente Ilze Jansone.

Nākamā konkursa kārta notiks jau 5. novembrī, kurā dalībnieki klātienē tiksies ar atlases žūriju.

«Supernova 2018» fakti:

Konkursā «Supernova 2018» saņemti 93 dziesmu pieteikumi. Izvērtējot pieteikumu atbilstību konkursa nolikumam, tālākai vērtēšanai nodotas 63 dziesmas.

Lai noklausītos visas dziesmas vismaz vienu reizi pēc kārtas, žūrijai vajadzēs nedaudz vairāk kā trīs stundas laika.

Lielākā daļa dziesmu ir angļu valodā, piecas dziesmas ir latviešu valodā, viena dziesma ir gan latviski, gan angliski, viena lībiešu un viena spāņu valodā.

Seši autori ir iesnieguši divas dziesmas, bet astoņi potenciālie dalībnieki jau iepriekš piedalījušies konkursā «Supernova».

Biežāk izmantotie vārdi dziesmu nosaukumos ir «You» (septiņas reizes), «love» (divas reizes), «war» (divas reizes).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu