Noskaidrots, kurā no Baltijas valstīm ir visvairāk «Eirovīzijas» fanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

No Baltijas valstīm visvairāk Eirovīzijas dziesmu konkursa finālu, kurš šogad norisinājās Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, vēroja Igaunijas iedzīvotāji, liecina pētījumu kompānijas «Kantar TNS» apkopotie dati.

Igaunijā, kur Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli un fināls tika pārraidīts divos kanālos - ETV un ETV+, fināla pārraidi kanālā ETV vēroja vidēji 11,1% jeb 134 700 Igaunijas iedzīvotāju, savukārt kanālā ETV+ to skatījās 2,1% jeb 25 100 Igaunijas iedzīvotāju.

Latvijā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālu vēroja vidēji 4,2% jeb 80 500 iedzīvotāju, kas vecāki par četriem gadiem, bet Lietuvā Eirovīzijas fināla pārraidi vēroja vidēji 10,6% jeb 294 500 Lietuvas iedzīvotāju.

Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmo pusfinālu, kurā piedalījās Latvijas grupa «Triana Park» ar dziesmu «Line», Latvijā vēroja vidēji 9,1% jeb 173 400 iedzīvotāju, kas vecāki par četriem gadiem. Lietuvā pirmo pusfināla pārraidi skatījās vidēji 8,4% jeb 233 000 iedzīvotāju, savukārt Igaunijā pirmo pusfinālu kanālā ETV vēroja vidēji 10,8% jeb 131 500 skatītāju, bet kanālā ETV+ to skatījas 1% jeb 12 500 Igaunijas iedzīvotāju.

Tajā pašā laikā otro Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālu, kurā piedalījās Lietuvas pārstāvji «Fusedmarc» ar dziesmu «Rain of Revolution» un Igaunijas pārstāvji Laura Peldvere un Koits Tome ar dziesmu «Verona», Latvijā vēroja 3,6% jeb 68 900 skatītāju. Lietuvā ētera dienā Eirovīzijas otro pusfinālu vēroja vidēji 16,4% jeb 452 900 skatītāju, bet Igaunijā kanālā ETV to vēroja vidēji 20,5% jeb 248 500 skatītāju,savukārt kanālā ETV+ - vidēji 1,4% jeb 16 600 skatītāju.

«Kantar TNS» Mediju pētījumu vecākais klientu vadītājs Oskars Rumpēters atīzmēja, ka abas Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināla un fināla pārraides Latvijā kopumā redzēja 26,7% jeb 511 200 iedzīvotāju.

Tāpat viņš norādīja, ka gan Latvijā, gan Lietuvā, gan arī Igaunijā skatītākie bija tie konkursa pusfināli, kuros piedalījās attiecīgo valstu pārstāvji. Savukārt fināla pārraidi visās trijās Baltijas valstīs vēroja mazāk nekā pusfinālus. Rumpēters to skaidroja ar skatītāju intereses mazināšos, jo ne Latvijas, ne Lietuvas, ne Igaunijas pārstāvji finālā neiekļuva. Salīdzinot vidējos reitingus, Eirovīzijas fināls skatītākais bija Igaunijā.

Jau ziņots, ka šogad Kijevā notikušajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Portugāle, kurai uzvaru nodrošināja dziedātājs Salvadors Sobrals ar dziesmu «Amar Pelos Dois», kas ieguva 758 punktus.

Otro vietu ar 615 punktiem ieguva Bulgārijas dziedātājs Kristians Kostovs, izpildot dziesmu «Beautiful Mess», bet trešo vietu ar 374 punktiem izpelnījās Moldovas grupa «Sunstroke Project» ar dziesmu «Hey, Mamma!».

Informācija konkursa mājaslapā liecina, ka «Triana Park» Eirovīzijas pirmajā pusfinālā ierindojās pēdējā, 18.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu