Latvijas mūziķi Omskā sniegs latviešu izsūtīšanas gadadienai veltītu koncertu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Omskas kultūras namā «Draudzība» notiks latviešu izsūtīšanas 64.gadadienai veltīts koncerts, kurā uzstāsies Latvijas mūziķi,  informēja «Latvijas koncertu» sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.

Koncertā, kuru «Latvijas koncerti» organizē sadarbībā ar Omskas latviešu kultūras centru «Zvaigznīte», piedalīsies mecosoprāns Ieva Parša, saksofonists Artis Sīmanis un pianiste Herta Hansena.

Programmā iekļautas Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Alfrēda Kalniņa, Emīla Melngaiļa, Jāņa Ivanova, Pētera Plakida, Raimonda Paula, kā arī Sergeja Rahmaņinova, Pētera Čaikovska, Rodiona Šķedrina kompozīcijas.

Pasākums tiek finansēts no saliedētības programmai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Programmas mērķis ir sekmēt iekļaujošas un saliedētas sabiedrības veidošanos, kā arī stiprināt valstiskuma apziņu un nacionālo identitāti Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu