Vidzemes tirgū norisināsies starptautisks mākslas simpozijs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

No šodienas līdz 21.aprīlim festivāla «Mākslas dienas 2013. Mākslinieka monologs» laikā Rīgā, Vidzemes tirgus Gaļas paviljonā, norisināsies Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) organizēts starptautisks mākslas simpozijs, aģentūru LETA informēja LMS pārstāvji.

Pasākumā piedalīsies gleznotāji un tēlnieki no LMS un tās sadraudzības organizācijām - Igaunijas, Lietuvas, Slovākijas, Krievijas mākslinieku asociācijām, Polijas Mākslinieku un dizaineru asociācijas Varšavas nodaļas, «Focus - Europa» Mākslinieku asociācijas Vācijā, kā arī piedalīsies studenti no Latvijas Mākslas akadēmijas.

Simpozija laikā tapušie darbi, kas būs lielformāta gleznas un metālā atlietie darbi, veidos ekspozīciju izstādē «Mākslas dienas 2013. Mākslinieka monologs», kas būs pieejama apskatei no 21.aprīļa līdz 19.maijam Vidzemes tirgus Gaļas paviljonā.

Festivāls «Mākslas dienas 2013. Mākslinieka monologs», kas tiks atklāts 15.aprīlī jeb Starptautiskajā mākslinieku dienā, ir ikgadējs mākslas festivāls, kura laikā norisinās dažādi mākslas un starpnozaru projekti, akcijas un izstādes. Īpaši akcentēts tiek festivāla brīvais formāts.

LMS prezidents un starptautiskā mākslas simpozija vadītājs Igors Dobičins minēja, ka mākslas dienas ir mākslinieka iespēja paust savu anarhistisko un brīvo redzējumu, aicinot skatītāju aizdomāties par mākslas būtību.

Savukārt no šodienas līdz 19.maijam LMS galerijā būs apskatāma ikgadējā Mākslas dienu izstāde «Mākslas dienas 2013. Mākslinieka monologs», kuras demokrātiskais formāts sniegs iespēju iepazīt jaunos talantus, kā arī dos iespēju aplūkot profesionālu mākslinieku un topošo personību radošo jaunradi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu