Līems Galahers: Noela un Deimona Olbērna salabšana nogalināja britpopu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Britu mūziķis Līems Galahers uzskata, ka viņa brāļa Noela un «Oasis» ilggadējo naidnieku «Blur» līdera Deimona Olbērna salabšana ir nogalinājusi britpopu.

Intervijā žurnālam NME, kas šīs nedēļas izdevumu veltījis britpopam, Līems Noelu nodēvējis par «sūdabrāli», kā arī asi kritizējis viņa, Olbērna kopīgo uzstāšanos labdarības organizācijas «Teenage Cancer Trust» koncertā.

«Kas nogalināja britpopu? Tā sūda čupošanās, tā nogalināja britpopu. Noels un Deimons Olbērns nogalināja britpopu. Kāpēc? Tāpēc, ka viņi domā, ka viņi to izgudroja,» paziņoja mūziķis.

«Es atbalstu «Teenage Cancer Trust», bet tas bija idiotisms. Ja tu domā, ka tas bija patiesi, tad tu dzīvo uz sasodīta Mēness. Kāpēc es to zinu? Tāpēc, ka es pazīstu savu brāli. Tā es domāju. Viņš ir īsts sūdabrālis. Es domāju, ka Deimonam nav ne vainas. Greiams Koksons redz tam visam cauri, bet tu zini mūsu džeku. Nākamnedēļ viņš čuposies ar Robiju Viljamsu,» pukojās Līems.

Noels Galahers šā gada martā «Teenage Cancer Trust» labdarības koncertā Karaliskajā Alberta zālē uzstājās kopā ar Deimonu Olbērnu un Greiamu Koksonu, atstājot aiz muguras divas desmitgades ilgušo savstarpējo «Blur» un «Oasis» apsaukāšanos. Mūziķi kopā izpildīja «Blur» balādi «Tender».

Galaheru brāļi un «Blur» līderis deviņdesmitajos gados presē plaši ķengājās viens par otru, taču pēdējos gados Noels Galahers vairākkārt centies norakt abu grupu kara cirvi.

Galahers pat savu agrāko konkurentu Deimonu Olbērnu nodēvējis par lielisku mākslinieku, bet grupu konfliktu atzinis par muļķīgu.

«Skatoties tagad atpakaļ, tas bija patiešām muļķīgs strīds par divām diezgan sūdīgām popdziesmām [«Roll With It» un «Country House«]. Viņš ir lielisks mākslinieks. Mēs esam atšķirīgi. Es neesmu mākslinieks - man tas vienkārši nāk laukā. Viņš taisa ķīniešu operas un visādas tādas lietas. Viņa lokā ir daudz vairāk stīgu, nekā man jebkad būs,» sacīja Galahers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu