Grupas «As I Lay Dying» solists neatzīst vainu mēģinājumā nolīgt sievas slepkavu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Smagā metāla grupas «As I Lay Dying» solists Tims Lambesis ceturtdien tiesā neatzina vainu mēģinājumā nolīgt savas sievas slepkavu.

Dziedātājam piemērota drošības nauda trīs miljonu ASV dolāru (1,6 miljonu latu) apmērā. Sandjego apgabala Augstākās tiesas tiesnesis Mārtins Steivens arī lika viņam nodot pasi, nesazināties ar sievu Meganu un pāra trim bērniem, kā arī neizbraukt no Sandjego apgabala.

Ja Lambesi atzīs par vainīgu izvirzītajās apsūdzībās, viņam draud deviņu gadu cietumsods.

32 gadus veco mūziķi otrdien arestēja grāmatnīcā Sandjego apgabalā pēc tam, kad viņš bija mēģinājis nolīgt policistu, kas izlikās par slepkavu, lai tas nogalinātu viņa sievu, informēja apgabala prokuratūra. Pāris bija sācis šķiršanās procesu.

Lambesis viltus slepkavam iedeva aploksni ar 1000 dolāriem (534 latiem), savas sievas fotogrāfijām, viņas dzīvesvietas adresi un durvju kodiem, kā arī sarakstu ar slepkavībai vispiemērotākajiem datumiem, kad pāra bērni būs pie viņa, norādīja prokuratūra.

«Bērni būtu viņa alibi,» prokurore Klaudija Graso sacīja preses konferencē pēc tiesas sēdes, kurā bija klāt vairāk nekā 40 Lambeša draugi, ģimenes locekļi un fani.

«Es to sauktu par kretīnisku stukaču mēģinājumu iegāzt,» sacīja dziedātāja advokāts Entonijs Salerno. «Tiesībsargājošajām iestādēm to iesmērēja kāds, kurš virzīja visu lietu. [Lambesis] negribēja nevienam nodarīt pāri.»

Prokurore norādīja, ka Lambesis kādam paziņam sporta klubā esot taujājis, kur atrast algotu slepkavu, lai atbrīvotos no savas sievas. Paziņa ziņoja policijai.

Nākamā tiesas sēde plānota 10.jūlijā.

Medijos «As I Lay Dying» raksturota kā kristiešu grupa, taču Lambesis šogad sacīja, ka gribētu, lai par grupu «spriež pēc tās mūzikas», nevis «personiskās pārliecības».

Pēdējā laikā grupa koncertēja Āzijas valstīs, un dziedātājs atgriezās dzimtenē tikai nedēļas sākumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu