Bobs Dilans izziņojis 33 koncertus Eiropā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Mūzikas leģenda Bobs Dilans izziņojis 33 koncertu turneju Eiropā, kas sāksies 10.oktobrī Oslo, bet noslēgsies Londonā 20.novembrī.

Dziesmas «Blowin in the Wind» autors 4.augustā noslēgs pašreizējo «AmericanaramA» koncertturneju ASV lielākajās pilsētās.

Biļetes uz koncertiem Eiropā nonāca pārdošanā piektdien.

«Šoruden Bobs Dilans ar savu grupu apceļos Eiropu,» teikts paziņojumā viņa mājaslapā. Pavisam turnejā iekļautas desmit valstis, kuru starpā ir Norvēģija, Vācija, Itālija un Lielbritānija.

Septembrī iznāca Dilana albums «The Tempest», ko mūzikas žurnāls «Rolling Stone» raksturoja kā «vienu no visu laiku dīvainākajiem albumiem».

Maijā Dilans kļuva par ASV Mākslas un literatūras akadēmijas goda biedru, bet pagājušogad saņēma ASV augstāko civilo apbalvojumu - Prezidenta brīvības medaļu.

Šomēnes tika paziņots, ka Dilanam tiks piešķirts Francijas Goda leģiona ordenis. Padomes, kas izvērtē kandidātu piemērotību augstā apbalvojuma saņemšanai, priekšsēdētājs Žans Luī Žoržlins dziedātāju nodēvēja par «izcilu mākslinieku», kas starptautiski pazīstams kā «lielisks dziedātājs un brīnišķīgs dzejnieks».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu