«Prāta vētra» uzstāsies Krievijas rokmūzikas festivālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Krievijas ziemeļu galvaspilsētā Sanktpēterburgā rokfestivālā «Maxidrom 2005» 22.

maijā uzstāsies arī grupa «Brainstorm» («Prāta vētra»).

Festivāls, kas šogad notiks 21. maijā Maskavā un 22. maijā Sanktpēterburgā, tiek rīkots jau desmito reizi. Sākotnēji tajā piedalījās tikai krievu grupas, taču 2002. gadā tas ieguva starptautisku vērienu.

Par pirmo ārvalstu grupu, kas aizsāka jauno tradīciju, kļuva tieši latviešu «Brainstorm». Jau 2003. gadā uz «Maxidrom» ieradās arī citi ārzemju mūziķi — «HIM», «Apocalyptica», «Chumbawamba», 2004. gadā — «Hooverphonic», «Reamonn» un «Placebo».

Kopš 2002. gada grupa «Brainstorm» šajā festivālā vairs nav piedalījusies, taču pēc tā sāka aktīvu koncertdarbību Krievijā. Viņi bija īpašie viesi grupas «REM» koncertos, piedalījās festivālā «Našestvije», Jekaterinburgas pilsētas svētkos, kā arī uzstājās Maskavas un Sanktpēterburgas klubos.

Šogad «Brainstorm» uzstāsies «Maxidrom» «ziemeļu versijā», kas notiks 22. maijā Sanktpēterburgā sporta un koncertu kompleksā «Peterburgskij», kur īpaši festivālam tiks ierīkotas divas skatuves, kā arī nodrošināti lāzeru un pirotehnikas šova elementi.

Vēl 22. maijā Sanktpēterburgā uzstāsies «Mumij Troļ», Linda, «Deļfin», «Surganova i orkestr», «Bratja Grimm», «Tequila Jazzz», «MuļtFiļmi», «4ehov», «Animal Džaz», «Para Bellvm», «BLAST» un «MothersLittleHelpers». Īpašais festivāla viesis būs grupa «Reamonn», kas sniegs koncertu pasākuma «ziemeļu versijā».

Savukārt Maskavā 21. maijā galvenajā festivāla daļā uzstāsies tādas grupas kā «Limp Bizkit», «Franz Ferdinand», «Mumij Troļ», «Bratja Grimm», dziedātāja Zemfira un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu