Augustā būs «Prāta vētras» koncertturneja

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Grupas «Prāta vētra» jaunā albuma «Četri krasti» koncertu turneja būs augustā.

Plānots, ka 5. augustā būs koncerts Cēsīs, 6. augustā — grupas dzimtajā pilsētā Jelgavā, 7. augustā — Kuldīgā, 13. augustā — Jēkabpilī, 19. augustā — Ventspilī, bet 21. augustā turneju noslēgs koncerts Rīgā Mežaparkā, šodien stāstīja grupas dalībnieks Kaspars Roga.

Šodien klajā nākušajā albumā iekļautas desmit dziesmas latviešu valodā, kas tapušas vairāku gadu garumā, bet intensīvāk — pēc iepriekšējā albuma «Dienās, kad lidlauks pārāk tāls» iznākšanas.

«Četri krasti» ir jau septītais «Prāta vētras» albums. Tā tapšanā piedalījies producents Alekss Silva, skaņu inženieris Džons Smits un fotogrāfs Antons Korbijns. Albuma tapšanā ar basģitāras spēli izlīdzējis grupas draugs — Ingars Viļums. Kā pateicību par sadarbību viņš šodien saņēma dāvanu — sarkanu pīpi, lai «ievilktu svēto dūmu no sakrālās «Brainstorm» pīpes».

Grupas dalībnieku vārdiem runājot, «spēcīgam albumam ir vajadzīgs spēcīgs nosaukums», tāpēc pēc Korbijna ierosinājuma albumam dots nosaukums «Četri krasti». Albuma nosaukums raksturo grupas pašreizējo situāciju, kad pēc basģitārista Mumiņa zaudēšanas «Prāta vētra» ir četru cilvēku kolektīvs.

«Četri krasti, četri cilvēki, kuri katrs savā ziņā ir savādāks un it kā stāv uz sava krasta, bet mūs kopā vieno viena jūra, viens ideju okeāns, kas ir mūsu mūzika,» skaidro solists Renārs Kaupers.

Lai pārsteigtu grupas fanus, vienā no izdevniecības «Upe» veikaliem šodien bija sagatavoti 100 grupas dalībnieku parakstīti albumi; līdz pusdienas laikam tie visi jau bija izpirkti.

Albuma ieraksts tapis «Medley Studio» Kopenhāgenā, studijā «Sound Division» Rīgā un Viļuma mājas studijā. Savukārt albuma latviešu valodas versijas vokāla ieraksts jau tradicionāli tapis Siguldas studijā «SSS». Albuma dizainā izmantotās fotogrāfijas tapušas ieraksta laikā Kopenhāgenā.

Līdz ar albuma iznākšanu mainīts arī «Prāta vētras» mājas lapas dizains, kā arī izveidota tās versija krievu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu