Policijas suņi kļūdas pēc apmācīti atrast talka pulveri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas narkotiku apkarošanas policijas suņu komanda nosūtīta atpakaļ uz apmācībām pēc tam, kad atklājās, ka viņi spēj atrast tikai talka pulveri, nevis kokaīnu.

Melburnas policija atklājusi, ka baltais pulveris, kas izmantot suņu apmācībā, patiesībā bijis talks. Uzsākta arī izmeklēšana par to, kur gan palicis suņu apmācībai paredzētais kokaīns.

«Viņi ļoti labi spēj atrast talka pulveri,» pajokoja Melburnas policijas komisāra asistents Pols Evanss. «Ja būs pazuduši kādi bērni, mēs tos varēsim atrast pavisam ātri».

Austrālijas policija kopš janvāra apmācījusi septiņus suņus, kuriem jāapsēžas blakus personai, ja viņi pamana kokaīna smaku.

Diemžēl dzīvniekiem būs jāturpina mācības narkotiku meklēšanā, jo Austrālijas Federālās policijas suņu apmācībām piegādātais baltais pulveris izrādījies talks.

Viktorijas štata policija uzsākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kur palicis kokaīns.

Evanss norādīja, ka narkotikas dažkārt sajauc ar citām vielām. Ir iespējams, ka apmācībās izmantotajai paciņai ar pulveri bija nepareizs marķējums.

«Tas ir apkaunojoši,» atzina Evanss. «Tam tā nevajadzēja notikt, bet tas tā notika.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu