Līvas tirgus Liepājā šogad pulcinās četru Latvijas novadu meistarus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājā, Siena tirgus laukumā, 28.

maijā no plkst. 11 pulcēsies amatnieki, mākslinieki, dažādu arodu meistari, pavāri, dziedātāji un dejotāji no četriem Latvijas novadiem, kurus kopā jau trešo gadu aicinājis Līvas tirgus, aģentūru LETA informēja Liepājas Domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Zvagule.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja vērot un piedalīties dažādu lietu tapšanā, kā arī iegādāties Kurzemes, Vidzemes, Latgales un Zemgales meistaru darinājumus, baudīt raksturīgos ēdienus un klausīties labāko četru novadu folkloras kopu uzstāšanos.

Uz Līvas tirgus skatuves muzicēs «Laipa» no Kurzemes, «Senleja» no Vidzemes, «Ceirulītis» un «Turki» no Latgales un «Dimzēns» no Zemgales. Īpašu programmu skatītājiem gatavo Liepājas un Daugavpils teātra aktieri.

Līvas tirgus īpašie viesi šogad būs vīru folkloras kopa «Vilki», kuru uzstāšanās nebūs tikai dziedāšana un seno karavīru rituālu demonstrēšana — arī skatītājiem tiks dota iespēja pārbaudīt savu spēku un veiklību šaušanā ar loku, cirvja un šķēpa mešanā, kā arī citās senās latviešu spēka un veiklības spēlēs.

Līdz ar vīriem tirgū viesosies arī «Vilcenes», kuras mazajiem tirgus apmeklētājiem mācīs senās rotaļas un spēles. Bērniem būs iespēja doties pa seno viduslaiku ielu un iejusties seno amatu meistaru darbā. Īpašā bērnu laukumā notiks dažādas veiklības sacensības, un mazuļi kopā ar vecākiem varēs aplūkot zvēriņus un lopiņus īstā lauku sētā.

Pasākuma programmu vadīs un arī muzicēs aktieris Rūdolfs Plēpis. Pasākumu rīko Liepājas pilsētas Dome sadarbībā ar Grobiņas pagasta padomi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu