Mūzikas industrijas pārstāvji sajūsminās par grupu «The Movies»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: I.Kundziņa

Trešdien Baltijas mūzikas industrijas konferences eksperti, vērtējot vakar notikušās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas grupu uzstāšanās, pauda vienprātīgu sajūsmu par Latvijas grupas «The Movies» sniegumu un izteica vēlmi sadarboties ar grupas mūziķiem.

«Es eju uz dažādiem koncertiem četrus vakarus nedēļā, jo tas ir mans darbs, bet šādu uzstāšanos reti gadās dzirdēt,» sacīja viens no konferences ekspertiem, mūzikas menedžmenta kompānijas «Budds Management» vadītājs Stīvens Bads.

Producents Gregs Heivers uzskata, ka «The Movies» ir «absolūti fantastiska grupa», kas varētu iziet starptautiskajā tirgū. Heivers atzina, ka labprāt sadarbotos ar šiem mūziķiem. Iepriekš Heivers strādājis ar grupām «Catatonia», «Super Furry Animals», «Manic Street Preachers» un Melanie C.

Grupas dziedātājas Ksenijas harismātisko sniegumu un unikālo balss tembru augstu novērtēja arī «Sony» Lielbritānijas repertuāra direktors Nikijs Greiems. Eksperti prognozēja grupai lielus panākumus, bet ieteica pārdomāt par oriģinālāku nosaukumu.

Atzinīgus vērtējumus izpelnījās arī Latvijas grupa «The Hobos», kas vakar notikušajā koncertā klubā «Kaļķu vārti» uzstājās kā pēdējā. Tika atzīmēts profesionālais izpildījums, ģitārspēle. Greiems grupas solistu Rolandu Ūdri salīdzināja ar «The Pulp» līderi Džārvisu Kokeru.

Savukārt Lietuvas grupas «Slobodan River» sniegums tika vērtēts atturīgāk. Bads atzīmēja dīvaino skatuves tēlu un prognozēja, ka ārpus Baltijas valstīm grupai panākumi nav gaidāmi. Eksperti izteica kritiku par grupas nosaukumu, kas asociējas ar bijušo Dienvidslāvijas prezidentu Miloševiču.

Dalītas atsauksmes speciālisti izteica par Latvijas «Mofo» un Lietuvas Amberlife uzstāšanos. «Mofo» saņēma ieteikumus uzlabot dziesmu rakstīšanas procesu, savukārt Greiems no Amberlife uzstāšanās atcerējās «tikai ļoti lielas bikses».

Viszemāko vērtējumu saņēma Lietuvas grupa «Delfinai», ko Greiems salīdzināja ar karaoke dziedātājiem vai arī viesnīcas grupu no Filipīnām.

Runājot par Amberlife un 2001. gada «Eirovīzijas» dalībnieka no Igaunijas Tanela Padara grupu «The Sun», konferences eksperti uzsvēra, ka «Eirovīzijas» pieminēšana ne vienmēr ir ceļš uz veiksmi un atzinību. «Ir grūti atturēties no kārdinājuma parādīties 200 miljoniem TV skatītāju, bet šis konkurss ir zaudējis agrāko nozīmi,» sacīja «Sony» pārstāvis. Viņš brīdināja, ka reizēm atsauce uz dalību šajā konkursā var gūt pretēju efektu.

Kā ziņots, konferences mērķis ir palīdzēt attīstīties Baltijas mūzikas nozarei Rietumu mūzikas tirgū. Lai šo mērķi īstenotu, uz konferenci uzaicināti pasaules mūzikas industrijas pārstāvji, pievēršot lielāku uzmanību mūzikas tendencēm Baltijā.

Konference ir turpinājums savulaik aizsāktajam mūzikas industrijas forumam «Forte Riga», un nākotnē paredzēts, ka šis pasākums kļūs par Baltijas mūzikas industrijas ikgadējo parādi. Konferenci atbalsta Britu padome, bet galvenais tās iniciators ir mūziķis Ingus Ulmanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu