Jūlijā notiks «Saulkrasti Jazz 2005»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 25. jūlija līdz 31. jūlijam Saulkrastos notiks astotais starptautiskais džeza festivāls «Saulkrasti Jazz 2005».

Festivālā tradicionāli būs meistarklases jaunajiem mūziķiem, bet klausītāji džezu varēs baudīt koncertos un «jam session» ik vakaru festivāla nometnē, kā arī «lielajos» koncertos Saulkrastu estrādē.

Īpašs festivāla viesis šogad būs džeza leģenda Deivs Vekls, kas ar pavadošo grupu 28. jūlijā uzstāsies Saulkrastu estrādē.

Vekls ir viens no pasaulē atzītākajiem bundziniekiem. Viņš kļuva slavens, ilgus gadus sadarbojoties ar slaveno džeza pianistu Čiku Koreu.

Vekls ir mācījies džeza specialitātē Bridžportas universitātē, bet pēc diviem gadiem pameta studijas, iesaistoties Ņujorkas džeza pasaulē un ar dažādām grupām koncertējot Eiropā.

Astoņdesmitajos gados Vekls sadarbojās ar vairākiem slaveniem māksliniekiem, līdz 1986. gadā viņu uzstājoties redzēja Korea, kurš pēc tam uzaicināja viņu un ģitāristu Bilu Konorsu pievienoties savai jaunajai grupai «Electric Band». Vekla sadarbība ar Koreu ilga septiņus gadus, ierakstot neskaitāmus albumus un uzstājoties kopā arī ar Koreas «Akoustic Band».

Pēc šķiršanās no Korea Vekls galvenokārt koncertēja un ierakstīja albums ar ģitāristu Maiku Sternu līdz 1998. gadam, kad nodibināja savu grupu «The Dave Weckl Band».

Savukārt 30. jūlijā Saulkrastu estrādē izskaņas koncertā uzstāsies vairākkārtēja šā festivāla dalībnieka un meistarklašu vadītāja vācu bundzinieka Volfganga Hafnera izveidotais «Wolfgang Haffner's Zooming Band».

Festivāla laikā jaunie mūziķi varēs no džeza meistariem iegūt noderīgas zināšanas festivāla nometnes radošajā darbnīcā vokāla, taustiņinstrumentu, bungu, basa, ģitāras un pūšamo instrumentu klasēs.

Meistarklases pasniegs tādi Latvijā un pasaulē pazīstami džeza mūziķi kā Braiens Melvins un Alekandrs Sapega (bungas), Sesila Vernī, Datevika Hovanesjana un Inga Bērziņa (vokāls), Deivids Bekers un Andrejs Jevsjukovs (ģitāra), Viktors Ritovs un Igors Briļs (taustiņisntrumenti), Karlhaincs Miklins un Jānis Starprāns (pūšamie instrumenti) un Bernds Heiclers (bass).

Meistarklašu dalībnieku sniegumu interesenti varēs dzirdēt dienas koncertā Saulkrastu estrādē 30. jūlijā, savukārt pedagogi 30. jūlijā uzstāsies vakara koncertā.

Festivāla nometne, tāpat kā iepriekš, notiks viesu namā «Minhauzena unda».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu