Lietuvā sāksies baltu kultūras festivāls «Menuo Juodaragis»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

No šodienas līdz 25.augustam Lietuvā, Zarasu ezera salā, norisināsies 16.neatkarīgais postfolka un alternatīvās mūzikas festivāls «Menuo Juodaragis», kura tematika šogad veltīta Latvijai.

Ar devīzi «Laiks brāļiem tikties» festivāls šogad pievērš pastiprinātu uzmanību baltu kultūrai, tādēļ arī Latvijas mūziķu īpatsvars šogad ir ievērojami kuplāks nekā citus gadus.

Latviju festivālā pārstāvēs grupa «Iļģi», «Auļi», «Grodi», «Dzelzs vilks», «Standart», «Miglas asni», «Vilki», «Skyforger», «Green Novice», «Ēnu kaleidoskops», «Bēdu vēstnesis», dīdžejs Olivers, dīdžejs Dambis.

Ne mazāk interesants būs Lietuvas piedāvājums - grupa «Spanxti», kas nesen izdevusi unikālu latviešu un lietuviešu albumu «Dievo žirgai, Laimės ratai» («Dieva zirgi, Laimas rati»), «Marga Muzika», «Kūlgrinda», «Sen Svaja» un daudzi citi pazīstami mūziķi. Festivālā piedalīsies arī īpašie viesi, kuri pārstāvēs ASV, Ukrainu, Čehiju, Krieviju un citas valstis.

Paralēli mūzikas aktivitātēm darbosies arī amatnieku ciems, mākslas darbnīcas, kino un lekciju telts.

Amatnieku ciemā varēs iepazīties ar kaujas ratu un zirgu ekipējumu, vērot kara ratu divkaujas, mācīties ornamentu pīšanu no salmiem un siena, gredzenu liešanu stikla darbnīcā, piedalīties festivāla tējas vārīšanā un citos interesantos darbos.

Lekciju un kino teltī iecerēts mācīties latviešu valodu, iepazīties ar latviešu un lietuviešu kultūras paralēlēm, skatīties latviešu un lietuviešu filmas.

Rīgas Danču klubs solījies mācīt latviešu dejas, bet lekciju teltī līdz ar mājiniekiem varēs sastapt arī Valdi un Rūtu Muktupāvelus un Aneti Šimanovsku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu