«Mumij Troļ» solists reklamē Rīgu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklamas foto

Krievijas mūzikas kanāla «MTV Russia» raidījumā «Modes mednieki» Krievijas grupas «Mumij Troļ» solists Iļja Lagutenko stāstīs par viesošanos Latvijā.

Viesojoties Rīgā, Iļja Lagutenko apmeklēja Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju, kur ciemojās smēdē pie kalēja, ar latviešu virtuvi iepazinās «Lido» Atpūtas kompleksā, kā arī iejutās šokolādes meistara lomā «Emīla Gustava šokolādes» veikaliņa darbnīcā.

Mūziķis vairākkārt uzsvēra, ka Rīga viņam esot mīļa pilsēta, kurā vienmēr patīkot atgriezties.

Kā norāda TAVA direktors Uldis Vītoliņš, informācija par Latviju ārvalstu plašsaziņas līdzekļos ir viens no veiksmīgākajiem valsts tēla popularizēšanas veidiem un raidījumi «MTV Russia» kanālā var veicināt Krievijas jauniešu interesi par Latviju kā interesantu un vēl neiepazītu tūrisma galamērķi.

Krievija ir Latvijai ļoti būtisks un augošs ienākošā tūrisma tirgus. Pērn mūsu valsti apmeklēja vairāk nekā 206 000 ceļotāju no Krievijas, veidojot trešo lielāko Latvijā iebraukušo tūristu grupu. Turklāt Krievijas tūristu kopējie izdevumi Latvijā pērn bijuši gandrīz 20 miljoni latu, kas ir otrs augstākais rādītājs aiz Vācijas.

Kā ziņots, no 28. aprīļa līdz 1. maijam Latvijā ieradās «MTV Russia» filmēšanas grupa, kas šajā laika nofilmēja trīs raidījumus par Latviju.

Pirmais raidījums ar Lagutenko piedalīšanos bija skatāms iepriekšējā nedēļas nogalē.

Sižetu veidošanā piedalījās arī populārā grupa «Prāta vētra».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu