Dziesmu svētku dalībnieki izdancina valsts pirmo pāri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Evija Trifanova

8.jūlijā Rīgas pilī pie Valsts Prezidenta Valda Zatlera un viņa kundzes Lilitas viesojās vairāk nekā 300 X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizatori un dalībnieki, kuri valsts pirmo pāri paguva gan izdancināt, gan līdzēja prezidentam veikt pirmo ierakstu populārajā sociālajā tīklā «twitter.com».

«Lai latvju dziesma tālu skan, lai latvju gars mūžam stiprs,» tāds ir prezidenta pirmais ieraksts tviterī, kurā viņš sācis darboties kā pirmais no Baltijas valstu prezidentiem. Prezidenta lietotāja vārds tviterī ir «Rigas_pils», un tajā būs lasāmi gan viņa, gan Valsts prezidenta kancelejas ieraksti. Patlaban tviterī atrodami arī viltus Valsts prezidenta profili.

Rīgas pils viesi šodien pieskandināja prezidenta rezidenci, dziedot un dejojot gan prezidenta kabinetā, gan Rīgas pils Svētā gara tornī. Jaunieši uz deju aicināja arī Zatleru un viņa kundzi, kopā nodejojot deju «Tūdaliņ, tāgadiņ».

Zatlers atzina, ka Rīgas pilī labprāt būtu redzējis visus svētku dalībniekus, taču ierobežojošais faktors ir Rīgas pils telpas. Viņš jauniešiem pateicās par vēlmi dziedāt un dejot, kā arī daudz smaidīt.

Savukārt Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) norādīja, ka līdz ar svētku dalībniekiem auguši arī paši svētki. «Dziesmu un deju svētki ir kļuvuši krāšņāki,» sacīja ministre, norādot, ka līdz ar katriem svētkiem mainās arī to filozofija.

Kā ziņots, tikties ar prezidentu aicināts Dobeles mūzikas skolas zēnu koris ar diriģenti Karīnu Zandersoni, Tukuma Raiņa ģimnāzijas jauktais koris «Savējie» ar diriģenti Rasmu Valdmani, Madonas 1.vidusskolas 5.-9.klašu koris ar diriģenti Iji Voiniču un Ventspils 1.ģimnāzijas meiteņu koris «Dzeguzītes» ar diriģenti Irēnu Irbi.

Tāpat Rīgas pilī tika gaidīts Jēkabpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra 5.-6.klašu deju kolektīvs «Pastalnieki» ar vadītāju Aiju Rūlieti, Ventspils novada Stiklu speciālās internātpamatskolas deju kolektīva 5.-9.klašu grupa ar vadītāju Māru Ērgli, Rēzeknes 6.vidusskolas pūtēju orķestris ar diriģentu Jānis Pavlovski, Rīgas 6.vidusskolas pūtēju orķestris ar diriģentu Haraldu Bārzdiņu, Preiļu Valsts ģimnāzijas folkloras kopa «Rūtoj» ar vadītāju Ilzi Rožinsku un Rēzeknes kultūras nama folkloras kopa «Vīteri» ar vadītājiem Sandru Stari un Eināri Lipski.

Kā ziņots, X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiek Rīgā šonedēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu