Sāk atjaunot nodegušo Liepājas klubu «Fontaine Palace»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Gatis Dieziņš

Ir sākta pagājušā gada nogalē ugunsgrēkā cietušā Liepājas kluba «Fontaine Palace» atjaunošana, - informē portāls «liepajniekiem.lv».

Kamēr izklaides vieta lēnām atdzimst no pelniem, tikmēr Rīgā, Jelgavā un Cēsīs notiek koncerti kluba atbalstam.

Ar Fonteina ģimenes finansiālu atbalstu jau pēc nedēļām divām durvis vērs ēstuve «Deli Snack». «Tur viss jau izremontēts, ir ielikta jauna grīda, nokrāsotas sienas,» saka uzņēmējs, apstiprinot, ka šajā gadījumā ar vārdiem nesvaidās.

Arī kluba telpās, no kurām palikušas tikai ķieģeļu sienas, notiek aktīva rosība arī stiprajā salā. Ēkas iekšpuse jau iztīrīta no sadegušajām lietām. Daži vīri no sienām plēš nost un nes ārā apmelnējušās brusas, bet citi jau liek pamatu grīdai. «Nākamajā mēnesī plānojam likt jumtu. Tas varētu aizņemt pusotru mēnesi,» apsver Fonteins.

Izklaides vieta varētu būt gatava jau vasaras sākumā. Taču atjaunošanas temps atkarīgs no daudziem faktoriem, arī no finansēm. Tā kā vēl nav ekspertīzes secinājuma, kādēļ noticis ugunsgrēks klubā «Fontaine Palace», nav arī skaidrības, vai izdosies dabūt apdrošināšanas atlīdzību. «Ja tā notiks, iegūtā summa būs pietiekami liela, lai varētu no jauna uzcelt ēku,» ir pārliecināts Fonteins. Viņš pastāsta, ka apdrošināta bijusi tikai ēka, inventārs ne.

Uguns izpostījusi ne tikai mūzikas aparatūru, bet arī daudzas Fonteina personīgās lietas, kuras veidoja kluba interjeru un kuras viņš daudzu gadu garumā bija vācis. Izglābt izdevies ļoti maz , - tikai ģitāras, dažus galdiņus un krēslus, kas vietu atraduši jaunajā bārā «Fire Bar».

Neskatoties uz to, viņi centīšoties klubā atjaunot tam raksturīgo gaisotni un stilu. «Klubam ir ļoti labs plānojums, tāpēc to atstāsim. Izmaiņas būs nelielas, piemēram, izveidosim vairāk noliktavu. Lai būtu laba akustika, ir ļoti svarīgi, lai klubā būtu daudz koka detaļu.«

Jau ziņots, ka 30.decembra rītā Liepājas klubā «Fontaine Palace» izcēlās plašs ugunsgrēks, kurā pilnībā izdega kluba telpas un nodega ēkas jumts.

Ugunsgrēks izcēlies pirmajā stāvā, ko nosacīti var dēvēt arī par pagrabstāvu, un pa ventilācijas lūkām izplatījies uz otro stāvu un jumtu.

Kā ugunsdzēsējiem pastāstījuši kluba pārstāvji, brīdī, kad izcēlās ugunsgrēks, kluba otrajā stāvā atradušies aptuveni 15 cilvēki, kuri nekavējoties pametuši telpas. Pirmajā stāvā apmeklētāju neesot bijis.

Pats Fonteins cer, ka klubu iespējams atjaunot un atkal apmeklētājiem to atvērt jau maijā vai jūnijā.

Kā ziņots jau iepriekš, nodegušā kluba izklaides programma pagaidām pārcelta uz jaunu vietu - «Fontaine Royal» viesnīcas telpās izveidoto bāru «Fire bar».

Vairāki kluba «Fontaine Palace» atbalsta pasākumi notiks ārpus Liepājas - 23.janvārī tāds jau notika klubā «Rock’n’Riga», 6.februārī Vecrīgas klubā «Depo» un 26.februārī Cēsu klubā «Fono klubs».

Fonteins aicina ziedot līdzekļus izdegušā kluba atjaunošanai. Ziedot var, zvanot uz ziedojumu tālruņa numuru 9000698 vai ieskaitot «DnB NORD banka kontā» - LV85RIKO0002013154229.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu