Miks Džegers atteicies piedalīties Davosas ekonomikas foruma pasākumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Britu rokgrupas «The Rolling Stones» līderis Miks Džegers paziņojis, ka nepiedalīsies Pasaules Ekonomikas foruma (WEF) ietvaros rīkotā pasākumā, jo nevēlas tikt izmantots Lielbritānijas Konservatīvās partijas politiskajiem mērķiem.

Bija plānots, ka Džegers kopā ar citām britu slavenībām, piemēram, modeli Liliju Koulu un globālā tīmekļa radītāju Timu Bernersu-Lī, piedalīsies pasākumā, kura mērķis ir pievērst WEF dalībnieku uzmanību Lielbritānijas sasniegumiem, kā arī gaidāmajām Londonas Olimpiskajā spēlēm un karalienes Elizabetes II dimanta jubilejai.

Džegers reti iesaistās šāda veida pasākumos un arī šoreiz ir grozījis savas domas, paužot bažas, ka varētu kļūt par «politisko futbolbumbu» britu valdības rokās.

«Savas karjeras laikā es vienmēr esmu izvairījies no partiju politikas un ierados Davosā kā viesis (..). Mani vienmēr ir interesējusi ekonomika un pasaules notikumi. Tagad es atklāju, ka tieku izmantots, kā politiskā futbolbumba,» paziņoja Džegers, piebilstot, ka medijos ir izskanējuši daudzi komentāri par viņa politisko lojalitāti konservatīvajiem, kas neatbilst patiesībai.

«Es domāju, ka ir labāk, ja atsakos no ielūguma uz galveno pasākumu un saīsinu savu vizīti,» paziņoja Džegers.

Roka leģenda Šveicē ieradās otrdienas rītā un plāno to atstāt trešdien.

Jau ziņots, ka trešdien Šveices kalnu kūrortā Davosā sākas 42.Pasaules Ekonomikas forums (WEF), kurā kopumā piedalīsies vairāk nekā 2500 politiķu, uzņēmēju un nevalstisko organizāciju pārstāvju, bet tā norisi atspoguļos simtiem žurnālistu.

Džegera atteikums ir sarūgtinājis WEF organizatorus un Lielbritānijas valdību. Lielbritānijas premjerministra Deivida Kemerona birojs iepriekš atzinīgi vērtēja rokmūziķa lēmumu apmeklēt šo pasākumu un pēc atteikuma saņemšanas kategoriski noliedza, ka Džegers varētu tikt izmantots politiskiem mērķiem.

«Skaidrs, ka esam sarūgtināti, ka sers Miks neuzskata par iespējamu atbalstīt nepolitisku pasākumu Lielbritānijas labā tēla veicināšanai,» laikrakstam «The Guardian»» norādīja kāds avots premjerministra birojā, piebilstot, ka nevienā mirklī nav bijis runas, ka Džegers būtu konservatīvo piekritējs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu