«Grammy» balvu par gada labāko albumu saņem Teilore Svifta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Ikgadējā «Grammy» mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā kantrimūzikas zvaigznes Teilores Sviftas albums «Fearless» tika atzīts par gada labāko, bet prestižo apbalvojumu «Gada ieraksts» saņēma rokgrupa «Kings of Leon» par kompozīciju «Use Somebody».

Svifta, kas ceremonijas gaitā tika pie četrām «Grammy» balvām, saņemot apbalvojumu visprestižākajā kategorijā, bija prieka pārņemta. «Ak vai, liels paldies! Es vienīgi ceru, ka jūs zināt, cik daudz ko man nozīmē tas, ka mēs varam šo te vest līdz uz Nešvilu,» sacīja māksliniece, kuras albums «Fearless» pagājušajā gadā bija visvairāk pārdotais ASV.

Uz balvu par gada labāko albumu pretendēja arī Bejonsa, «Dave Matthews Band», «Lady Gaga» un «Black Eyed Peas».

Kaut Bejonai gāja secen arī otrs prestižākais apbalvojums «Gada ieraksts», R&B zvaigznei vakara noslēgumā bija visvairāk «Grammy» balvu - sešas. Viņas hīts «Single Ladies» tika atzīts par labāko kategorijā «Gada dziesma». «Man šis bija brīnišķīgs vakars, un es gribētu pateikties «Grammy» [balvu žūrijai],» sacīja māksliniece.

Kad rokgrupa «Kings of Leon» devās pēc balvas par gada labāko ierakstu, mūziķi nebija noskaņoti tik svinīgi. «Es netaisnos melot, bet mēs visi esam nedaudz iedzēruši, bet mēs esam laimīgi dzērāji,» sacīja grupas vadošais vokālists Kalebs Falovils. Šī bija jau trešā grupas «Kings of Leon» vakara gaitā saņemtā balva.

Savukārt kategorijā «Labākais jaunais mākslinieks» uzvarēja kantrimūzikas grupa «Zac Brown Band», atstājot tukšām rokām Keriju Hilsoni, «MGMT», «Silversun Pickups» un «The Ting Tings».

«Grammy» balvu neieguva arī igauņu komponists Arvo Perts, kas bija nominēts kategorijā «Labākais laikmetīgās klasiskās mūzikas darbs» ar savu skaņdarbu korim un orķestrim «In principio». Šī balva tika klasiskās mūzikas komponistei un flautistei Dženifera Higdone par viņas 2005.gada skaņdarbu «Percussion Concerto».

Svinīgo apbalvošanas ceremoniju apmeklēja arī Maikla Džeksona bērni - Prinss un Perisa -, kas saņēma sava tēva balvu par mūža ieguldījumu mūzikā. «Visu viņa dziesmu vēstījums bija vienkāršs - mīlestība. Mēs turpināsim izplatīt šo vēsti un palīdzēsim pasaulei,» sacīja Prinss.

Daudzi «Grammy» balvu pasniegšanas ceremonijas dalībnieki apliecināja, ka arī svētkos domā par tiem, kuriem klājas grūti - Haiti zemestrīcē cietušajiem. Merija Dž. Blaidža uz skatuves vienojās dziesmā «Bridge Over Troubled Water» ar Andea Bočelli, ne tikai lai atzīmētu godalgotās dziesmas 40 gadu jubileju, bet arī lai savāktu naudu Haiti.

«Grammy» balvas uzvarētāji galvenajās kategorijās:

Gada ieraksts: «Use Somebody» - «Kings Of Leon» ;

Gada albums: «Fearless» - Teilore Svifta;

Gada dziesma: «Single Ladies (Put A Ring On It)» - Bejonsa (autori - Tadiss Harels, Bejonsa Noulza, Teriass Nešs un Kristofers Stjuarts);

Labākais jaunais mākslinieks: «Zac Brown Band» ;

Labākais popmūzikas albums: «The E.N.D.» - «The Black Eyed Peas» ;

Labākais elektroniskās/deju mūzikas albums: «The Fame» - «Lady Gaga» ;

Labākais rokmūzikas albums: «21st Century Breakdown» - «Green Day» ;

Labākais alternatīvās mūzikas albums: «Wolfgang Amadeus Phoenix» - «Phoenix» ;

Labākais R&B albums: «Blacksummers' Night» - Maksvels;

Labākais repa albums: «Relapse» - Eminems;

Labākais kantrimūzikas albums: «Fearless» - Teilore Svifta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu