«Queen» hits atzīts par visu laiku «dedzinošāko» dziesmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Leģendārās britu rokgrupas «Queen» dziesma «Bohemian Rhapsody» šķiltavu ražotāja «Zippo» pasūtītā aptaujā atzīta par visu laiku «aizdedzinošāko» dziesmu.

Fredija Merkūrija grupas 1975.gada singls, kas pēc tā izdošanas tika pārdots vairāk nekā miljons eksemplāros, aptaujā guva vislielākās simpātijas, un par to kā «aizdedzinošāko» dziesmu nobalsoja 33% aptaujāto.

Dziesma savā «aizdedzināšanas» spējā pārspēja grupas «Led Zeppelin» hitu «Stairway To Heaven» un amerikāņu dziedātāja «Meat Loaf» jeb Maikla Lī Edeja izpildīto «I would do anything for Love (But I Won't Do That)».

Aptaujā tika noskaidrota arī visu laiku visietekmīgākā grupa - pēc aptaujāto domām tie ir «Bītli», neraugoties uz to, ka grupa pārstāja eksistēt vēl pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados un populārā mūzika kopš tā laika ir stipri mainījusies.

«Queen» nonākusi ietekmīgāko mūziķu topa otrajā vietā, tai seko «Rolling Stones», Deivids Bovijs un Džimmijs Hendrikss.

«Ir aizraujoši redzēt, ka īstas roka leģendas joprojām atrod savus fanus,» aptaujas rezultātus komentēja kompānijas «Zippo» pārstāvis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu