Džons Laidons: Muzikālie realitātes šovi ir pazemojoši

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RiaNovosti/scanpix

Britu pankmūzikas grupas «Sex Pistols» kādreizējais līderis Džons Laidons nopēlis mūzikas realitātes šovus, nosaucot «The Voice» un «American Idol» par «pazemojošiem».

Laidons, kura grupa «Public Image Ltd.» pirmdien pēc 20 gadu pārtraukuma izdevusi jaunu albumu «This Is PiL», uzskata, ka muzikālie šovi «atsviež mūs atpakaļ pie Lasvegasas neprašām». «Un tie ir pazemojoši - smīkņāšana par izbalsotajiem. Tagad cilvēki domā, ka tā ir mūzikas pasaule,» viņš teica ziņu aģentūrai «Reuters».

Laidons nepauž līdzjūtību mūzikas kompānijām un to likstām. «Ierakstu kompānijas sabruka, un tas bija pelnīti. To samaitājošo, visas jomas regulējošo līgumu muļķībām bija jābeidzas,» uzskata mūziķis. «Taču šī skaņu celiņu modernizācija un vecu ideju atvemšana arī nav veselīga. Dzīvā mūzika ir veselīga.»

Dziedātājs paskaidroja, ka 20 gadus ilgais pārtraukums starp «Public Image Ltd.» ierakstiem nebija viņa lēmums. «Tā nebija mana izvēle. Ierakstu kompānija un līgumā atrunātās saistības liedza man atlīdzību, tāpēc man nācās būt pacietīgākam nekā viņiem,» viņš atzina.

«Man tas bija ļoti grūts laiks, gandrīz kā garīgs bads,» atklāja Laidons. «Es atklāju, ka likums nestrādā manā labā, tāpat kā visas korporācijas un grāmatveži. Tāpēc man bija izteikti negatīvs skatījums uz to, kā darbojas bizness.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu