Kanādas jaunā viļņa grupai «Austra» gaidāms jauns albums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Kritiķu un fanu atzinību iemantojusī Kanādas jaunā viļņa grupa «Austra», kuras vokāliste un taustiņinstrumentāliste ir Toronto latviete Keitija Štelmane, jūnijā izdos jaunu albumu, vēsta Kanādas latviešu laikraksts «Latvija Amerikā».

Jaunais albums «Olympia» klajā nāks 18.jūnijā, bet pati grupa jau šovasar plāno doties plašā koncerttūrē pa Eiropu un ASV. «Olympia» ir «Austras» otrais albums. Tāpat kā debijas albumu «Feel It Break» to klajā laiž prestižā ierakstu kompānija «Domino Records».

Grupa ir paziņojusi, ka tās jaunrade ir vairāk vērsta uz ritmisku deju mūziku, lai gan vēl arvien tā tiek uzskatīta par «drūmu», vēsta «Latvija Amerikā». Par to katrs pats var izdarīt savus secinājumus, noklausoties jaunā albuma pirmo singlu «Home», kas jau ievietots tīmeklī grupas oficiālajā mājaslapā «austramusic.com».

«Savas latviskās saknes grupas dibinātāja Keitija Štelmane atklāj grupas nosaukumā «Austra», dodot tai savu otro vārdu un līdz to arī seno latvisko svētību,» norāda Kanādas latviešu laikraksts.

«Austra» 2011.gada vecgada vakarā uzstājās Rīgā koncertzālē «Palladium».

Mūzikas kritiķi grupas debijas albumu «Feel It Break» novērtējuši ļoti atzinīgi. Albums tika nominēts «Polaris» balvai, kas ir Kanādas ekvivalents britu «Mercury» mūzikas balvai. Laikraksts «Toronto Star» un žurnāls «New York» atzina «Feel It Break» par 2011.gada labāko albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu