Mežaparkā četrus vakarus notiks Teātra un mūzikas svētki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mežaparka Zaļā teātra estrādē no 2.augusta līdz 5.augustam notiks Teātra un mūzikas svētki, aģentūru LETA informēja SIA «Rīgas meži» daļas «Mežaparks» vadītāja Elga Zēģele.

Četros vakaros rīdziniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvātas dažādu teātru izrādes - Liepājas teātra pirmizrāde Rīgā «Malēnieši» un Valmieras teātra izrāde «No saldenās pudeles», kā arī Latvijas Nacionālās operas solistu Ingas Šļubovskas, Ilonas Bageles, Evijas Martinsones, Jāņa Apeiņa, Viestura Jansona, Jura Ādamsona un operas kamerorķestra koncerts «Tikšanās Zaļajā teātrī» un «Tev pieder mana sirds».

Brīvdabas izrādes latviešiem vienmēr bijušas lielā cieņā, bet ierasti to baudīšanai bija jādodas ārpus Rīgas. Taču tagad arī Rīgā, Mežaparka Zaļajā teātrī, pēc ilgāka pārtraukuma varēs baudīt Teātra un mūzikas svētkus, norādīja Zēģele.

Mežaparka Zaļais teātris ir mājīgs, kluss brīvdabas estrādes stūrītis meža ielokā. Mežaparka amfiteātris ar soliem var uzņemt 1800 apmeklētājus. Skatītāji uz Teātra un mūzikas svētkiem Mežaparkā var braukt arī ar automašīnu, novietojot to maksas stāvvietā.

Teātra un mūzikas svētki tiks atklāti 2.augustā plkst.19 ar Latvijas Nacionālās operas mākslinieku koncertu «Tikšanās Zaļajā teātrī». Koncerta solisti būs mecosoprāns Ilona Bagele, soprāns Inga Šļubovska, un baritons Jānis Apeinis, kuri izpildīs klasiskās mūzikas pērles, ko radījuši pasaules slaveni komponisti Džakomo Pučīni, Volfgangs Amadejs Mocarts, Džoakīno Rosīni, Žoržs Bizē un citi.

Piektdien, 3.augustā, plkst.19 Mežaparka Zaļā teātra estrādē notiks Liepājas teātra jaunās izrādes «Malēnieši» pirmizrāde Rīgā. Režisors Juris Rijnieks to ir veidojis pēc Raiņa un Jēkaba Zvaigznītes darbu motīviem. Savukārt komponists Niks Matvejevs radījis šīs izrādes muzikālo daļu. Muzikālās izrādes veidotāji savu darbu sauc par karnevālu latviešu garā. Izrāde ļauj ielūkoties malēniešu paradumos, uzzināt viņu domas par dažādām lietām un procesiem un pasmaidīt par viņu «gudrību», jo ne jau parasti ļaudis pazudušu runu mēģina no zemes izrakt ar lāpstām vai nupat uzceltajā, bet bez gaismas palikušajā rātūzī saules gaismu ar maisiem sanest.

Savukārt 4.augustā plkst.18 Mežaparka Zaļajā teātrī notiks Latvijas Nacionālās operas solistu un kamerorķestra koncerts «Tev pieder mana sirds». Koncertā soprāna Ingas Šļubovskas, soprāna Evijas Martinsones, tenora Viestura Jansona, baritona Jura Ādamsona un Latvijas Nacionālās operas kamerorķestra (diriģents Mārtiņš Ozols) izpildījumā varēs baudīt dziesmas no Johana Štrausa operetes «Sikspārnis», Imres Kalmana «Grāfiene Marica» un «Silva», kā arī Franca Lehāra «Jautrā atraitne» un «Paganini».

5.augustā plkst.18 Mežaparka Zaļajā teātrī notiks Valmieras teātra izrāde «No saldenās pudeles». Iestudējot Rūdolfa Blaumaņa sarakstīto darbu, izrādes režisors Felikss Deičs puspajokam, pusnopietni ir teicis, ka šajā izrādē viņš beidzot pateikšot visu par latviešiem. Teātra un mūzikas svētku apmeklētāji tiek aicināti dzīvot līdzi Blaumaņa radītās Marijas kaislībām.

Biļetes uz Teātra un mūzikas svētku pasākumiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Mežaparka brīvdabas estrāde, kas vēlāk nosaukta par Zaļo teātri, ir viens no pirmajiem Mežaparka atpūtas parka objektiem. Tas tika uzcelts 1949.gadā, laikā, kas tiek saukts par Staļina baroka ēras ziedu laiku. Tolaik uzceltais Zaļais teātris bija īpaši grezns, taču tas pastāvēja tikai līdz 20.gadsimta 80.gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu