Latviešu dziesma Īrijas «Eirovīzijas» konkursa finālā iegūst otro vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdienas naktī Īrijā notikušajā «Eirovīzijas» konkursa nacionālajā finālā Latvijas dziedātāja Kristīna Zaharova ar Laura Reinika sarakstīto dziesmu «I Wish I Could Pretend» ieguvusi pārliecinošu otro vietu, aģentūru LETA informēja ierakstu kompānijas «Mikrofona ieraksti» repertuāra direktors Guntars Račs.

Kā ziņots, Reiniks dziesmu sākotnēji bija sarakstījis Latvijas «Eirovīzijas» konkursam, taču, kad tika izziņots, ka mūsu valstī konkurss šogad nenotiks, iesniedza to Īrijā.

Račs ir gandarīts par dziesmas panākumiem Īrijas «Eirovīzijas» konkursa nacionālajā finālā, un Zaharovas sniegumu viņš raksturo kā ļoti labu un pārliecinošu. «Mēs esam tikko ielidojuši atpakaļ Rīgā un turpinām darbu, lai tā dziesma turpina skanēt Īrijā un Britu salās, un Kristīna gatavojas Eirovīzijai Latvijā,» aģentūrai LETA pastāstīja Račs.

Pēc konsultēšanās ar Īrijā sastaptajiem mūzikas ekspertiem Račs noskaidrojis, ka Reinika dziesma «I Wish I Could Pretend» «nepārprotami bija labākā», un, ja izpildītāja Zaharova būtu vietējiem balsotājiem pazīstama, viņa noteikti būtu uzvarējusi.

Minētā latviešu dziesma pagājušajā naktī televīzijas tiešraidē sacentās ar pieciem citiem vietējo mākslinieku gara darbiem. Šīs sešas finālā startējušās dziesmas no vairāk nekā 300 iesūtītajām par labākajām bija atzinusi žūrija, bet konkursa finālā balsojums notika, piedaloties arī skatītājiem.

Ja Zaharova ar dziesmu «I Wish I Could Pretend» būtu uzvarējusi Īrijas konkursā, tad Latvijas Eirovīzijas atlases koncertos viņa varētu uzstāties vienīgi kā viešņa, taču, tā kā latviešu dziesma Īrijā ieguva godpilno otro vietu, Zaharova turpinās savu dalību Latvijas Eirovīzijas nacionālajā atlasē, duetā ar Anniju Putniņu izpildot citu dziesmu - Mārtiņa Freimaņa sarakstīto «Angel Of Mine».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu