Košums, īsi svārciņi un krūšturi uz skatuves - «Labvēlīgais Tips» sāk koncerttūri «Sudrabkāzas»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agris Semēvics/ publicitātes foto

Vidzemes koncertzālē «Cēsis» aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās grupas «Labvēlīgais tips» 25 gadu jubilejas turnejas «Sudrabkāzas» atklāšanas koncerts.

Koncertos izskanēja grupas hiti «Alumīnija cūka», «Čiekurs egles dēls», «Naukšēnu disko», «Pīrādziņ, nāc ārā!», «Omnibuss», «Frāzes», kā arī skaņdarbi no grupas jaunākā albuma «Kaste», kas tika laists klajā šī gada 1. aprīlī.

Koncertzālē «Cēsis» grupas uzstāšanos papildināja arī dziedātāja Elza Rozentāle un deju grupa «Fandango».

«Kāzas, kurās jebkurš var būt līgava vai līgavainis. Kāzas, kur kaislīgā mīlas nakts jau sen pagātnē. Tomēr mīlestība nerūs, vedējtēvs nelūzt, bet tortes rozes - nekūst, jo tās ir no sudraba. Sudrabkāzas - nācija pret «Labvēlīgo tipu»,» par grupas turneju komentēja tās solists Andris Freidenfelds.

Grupa turnejas laikā uzstāsies arī Ventspils teātra namā «Jūras vārti», Latgales vēstniecībā «Gors», Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars», Jelgavas Kultūras namā, Alūksnes Kultūras centrā un Valmieras Kultūras centrā.

«Labvēlīgais tips» 1992. gadā dibināja solists Freidenfelds, Normunds Jakušonoks un Ģirts Lūsis. Lūsis sacīja, ka iesākumā grupas darbība bija vairāk kā joks, nevis nopietns pasākums. Grupas debijas albums «Alumīnija cūka» klajā nāca 1995. gada 1. aprīlī, kas aizsāka grupas tradīciju albumu izdot tieši šajā datumā. Albums saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu kā labākais «pop & rock & dance» albums. 1996. gadā klajā nāca otrais albums «Pilots Antons Šmits», savukārt 1997. gadā - ieraksts «Pumpa», kas tika ieguva Gada balvu par labāko šlāgeru mūzikas albumu.

Grupai ir arī albumi «Tā, lūk, man iet», «Tipa labākās dziesmas», «Eiropa mūs nesapratīs», «Mūzika iereibušiem cilvēkiem», «Naukšēnu disko», «Svīres tango» un citi.

Koncertturneja noslēgsies 27.oktobrī ar uzstāšanos «Arēnā Rīga».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu