Miris mūziķis, kurš pērn uzstājās festivālā «Positivus»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MEGA/ Scanpix

Amerikāņu soulmūzikas dziedātājs Čārlzs Bredlijs (Charles Bradley), kurš 2016. gadā uzstājās «Positivus» festivālā Salacgrīvā, 23. septembrī aizgāja mūžībā 68 gadu vecumā, zaudējot cīņā ar kuņģa vēzi.

Bredliju atrada retrosoula izdevniecība «Daptone», kas pēdējos gados «reanimē» klasisko 1960. gadu soulmūziku un laidusi klajā arī Šāronas Džounsas (Sharon Jones), Lī Fīldsa (Lee Fields) un Naomi Šeltones (Naomi Shelton) soulmūzikas ierakstus.

Bredlijs piedzima 1948. gadā, un bērnībā daudz laika pavadīja Bruklinas ielās. Viņa dzīve mainījās, kad 1962. gadā māsa viņu aizveda uz Džeimsa Brauna (James Brown) koncertu. Kopš tās reizes Bredlijs saprata, ka vēlas savu dzīvi saistīt ar mūziku. Drīz jauneklis atrada pavāra darbu un izveidoja savu pirmo grupu, taču Vjetnamas karš pārvilka visam svītru, jo Bredlijs un viņa grupas biedri tika iesaukti dienestā.

Tikai 50 gadu vecumā viņš sāka uzstāties dažādos mūzikas klubos, atdarinot sava elka Džeimsa Brauna kustības un dziedot viņa dziesmas. Kādu vakaru klubā «Black Velvet» viņu ievēroja «Daptone» boss Gabriels Rots (Gabriel Roth) un uzaicināja pievienoties savai izdevniecībai.

Veiksmīga izrādījās Bredlija un grupas «The Bullets» mūziķa Tomasa Breneka (Thomas Brenneck) radošā sadarbība, kuras rezultātā tikai 2011. gadā tapa pirmais dziedātāja soloalbums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu